Cibulková má príklad v Radwanskej. Pozrite si jej šance na postup

Dominika Cibulková sa na koncoročný výberový šampionát prebojovala prvýkrát v kariére.
Dominika Cibulková sa na koncoročný výberový šampionát prebojovala prvýkrát v kariére. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|26. okt 2016 o 12:59

Poľská tenistka vlani na Turnaji majsteriek postúpila zo skupiny s jednou výhrou a nakoniec vybojovala titul.

SINGAPUR, BRATISLAVA. Na Turnaji majsteriek v Singapure mali hráčky Červenej skupiny voľno a pred štvrtkovými záverečnými zápasmi v skupine sa k slovu dostala aj matematika.

Po dvoch kolách majú šancu na postup do semifinále všetky štyri tenistky. Pravda, postavenie 27-ročnej Slovenky Dominiky Cibulkovej je po dvoch predchádzajúcich prehrách najkomplikovanejšie.

Nie však nemožné, ako ukazuje aj vlaňajší prípad Agnieszky Radwanskej.

Poľka v základnej skupine najprv prehrala v troch setoch s Mariou Šarapovovou, potom vo dvoch setoch s Flaviou Pennettovou, ale po dvojsetovej výhre nad Simonou Halepovou sa zásluhou lepšieho skóre dostala do semifinále.

Ba nakoniec vyhrala celý turnaj.

Radwanská bola vlani blízko vypadnutia, napokon ovládla celý turnaj.
Radwanská bola vlani blízko vypadnutia, napokon ovládla celý turnaj. (Autor: TASR/AP)

Dôležité je poradie štvrtkových zápasov. Najprv od 10.00 SELČ nastúpia na kurt Cibulková a Halepová, po nich od 13.30 Kerberová a Keysová.

Kerberovej stačí jeden set

Svetová jednotka Kerberová má na konte dve víťazstvá a skóre 4:1. Na postup jej stačí získať jeden set v súboji s Keysovou, alebo ani nemusí, ak Cibulková v prvom stretnutí zdolá Halepovú, prípadne jej zoberie jeden set.

Kerberová by nepostúpila iba v jedinom prípade - ak Halepová vyhrá nad Cibulkovou 2:0 na sety a nemecká ľaváčka by potom podľahla Keysovej 0:2.

V tej chvíli by pri dvoch výhrach a lepšom skóre postúpili Halepová s Keysovou. Kerberová má s Keysovou aktívnu zápasovú bilanciu 5:1, z toho na harde 4:0.

Proti Keysovej hrá štatistika

Aj najmladšia hráčka turnaja, 21-ročná Keysová, má všetko vo svojich rukách. Najprv hladko podľahla Halepovej, potom zdolala Cibulkovú.

Keď vyhrá nad Kerberovou 2:0, postúpi do semifinále bez ohľadu na výsledok predchádzajúceho zápasu Cibulková - Halepová. Ak stratí set, pomohlo by jej víťazstvo Cibulkovej.

Cibulková nestačila na Keysovú: fotogaléria

26.10.2016

Proti vysokej a silnej Američanke hrá štatistika - s Kerberovou na harde zatiaľ v štyroch zápasoch nezískala ani set.

Halepová potrebuje výhru 2:0

Rumunka Halepová má rovnako ako Keysová jednu výhru i prehru a skóre 2:2. Postúpi, ak vyhrá s Cibulkovou 2:0.

Po výhre 2:1 bude ešte potrebovať pomoc Kerberovej, aby získala aspoň jeden set v súboji s Keysovou. Aj po prehre 1:2 má šancu, keď Kerberová zdolá Keysovú.

Cibulková musí vyhrať a čakať

Cibulková prehrala s Kerberovou 1:2 na sety, s Keysovou 0:2. Na postup musí zdolať Halepovú 2:0 a čakať, že Kerberová vyhrá nad Keysovou 2:0.

Pri jednom víťazstve by mala skóre 3:4, lepšie ako Halepová 2:4 aj Keysová 2:4. Cibulková má s Halepovou bilanciu 3:2 na zápasy, na harde 2:0.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková má príklad v Radwanskej. Pozrite si jej šance na postup