Robila som, čo sa dalo, priznala Cibulková po ďalšej prehre

Dominike Cibulkovej zápas s Madison Keysovou nevyšiel.
Dominike Cibulkovej zápas s Madison Keysovou nevyšiel. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|25. okt 2016 o 19:17

Slovenská tenistka prehrala na Turnaji majsteriek aj svoj druhý zápas v skupine, s Madison Keysovou si zhoršila bilanciu na 0:4.

SINGAPUR, BRATISLAVA. Nie, nejde to. Dominika Cibulková mala doteraz na turnajoch s Madison Keysovou nepriaznivú bilanciu 0:3 na zápasy a neotriasla s ňou ani na šampionáte WTA, keď mladej Američanke podľahla 1:6, 4:6.

Slovenská tenistka má už dve prehry a jej šance v Červenej skupine na postup do semifinále sa výrazne stenčili.

Vo štvrtok by musela vyhrať 2:0 nad Rumunkou Simonou Halepovou a zároveň by Angelique Kerberová musela zvíťaziť bez straty setu nad Keysovou.

Trénerove rady

"Zbytočne si nervózna, že ti to nejde," zachytili ruchové mikrofóny pokyny Cibulkovej trénera Mateja Liptáka.

Na kurt prišiel v druhom sete za stavu 3:2 pre Američanku a svoju zverenkyňu nabádal na odvážnejšiu hru.

"Máš zakázané hrať údery po čiare? Zatiaľ si nezahrala ani jeden. Hráš len krosy. Súperku si viac musíš strážiť údermi do bekhendu."

S Keysovou to bol celkom iný zápas ako v nedeľu so svetovou jednotkou - Nemkou Angelique Kerberovou. Potvrdilo sa, že Cibulková nevie zahrať na vysokú silnú americkú tenistku. Nemá na ňu účinné zbrane.

Slovenka sa k svojmu nátlakovému, agresívnemu tenisu dostala len sporadicky. Nešiel jej prvý servis a z druhého Keysová vedela zaútočiť.

Cibulková dovedna tri razy stratila svoje podanie, kým jej súperka využívala servis ako svoju najväčšiu prednosť.

Keysovej všetko vyšlo

Máš zakázané hrať údery po čiare? Zatiaľ si nezahrala ani jeden. Hráš len krosy. Súperku si viac musíš strážiť údermi do bekhendu.


Matej Lipták, tréner Cibulkovej počas zápasu

Keysová vypaľovala na podaní loptičky rýchlosťou vyše 170 km/h, dosiahla šesť es a ďalšie priame body. Hrala sebavedomo, vo výmenách tvrdo, presne a zapísala si 26 víťazných loptičiek - oproti šiestim winnerom Cibulkovej.

Po jednoznačnom priebehu prvého setu svitla slovenskej hráčke aká-taká príležitosť v druhom sete, keď sa dotiahla na rozdiel gemu, ale nekompromisná Američanka za stavu 5:4 využila výhodu servisu a po treťom mečbale zápas ukončila.

Keysová pri premiére na turnaji Masters dosiahla svoje prvé víťazstvo. Cibulková naň ešte čaká.

Cibulková: Robila som, čo sa dalo

"Bolo to dnes veľmi ťažké. Drela som, robila som, čo sa dalo, ale súperka hrala veľmi dobre," povedala Cibulková po zápase v konferenčnom rozhovore pre slovenské médiá. "Výborným servisom otupila moju zbraň - return. Cítila som sa ako v súbojoch s Austrálčankou Samanthou Stosurovou."

Cibulková nestačila na Keysovú: fotogaléria

26.10.2016

"Keď prišiel na kurt tréner Lipták, po jeho radách som zmenila niektoré veci. Moja hra sa zlepšila najmä na príjme podania, no už bolo neskoro," priznala.

"Chcela som, aby sa viac hralo, aby boli dlhšie výmeny, ale súperka sa presadila svojou hrou. Už som tu prehrala dva zápasy, ale ak zdolám Halepovú, tak stále mám nádej ísť ďalej. Preto sa musím dobre pripraviť na štvrtkový súboj."

Cibulková zatiaľ na turnaji získala 130-tisíc dolárov a 250 bodov do svetového rebríčka. V druhom zápase Červenej skupiny Kerberová zdolala Halepovú 6:4, 6:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Robila som, čo sa dalo, priznala Cibulková po ďalšej prehre