Chlebec: Nemôžeme sa rovnať mužstvám z prvej šestky

Chudobná lavička Prešova počas súboja v Michalovciach. Hore je tréner Slavomír Chlebec.
Chudobná lavička Prešova počas súboja v Michalovciach. Hore je tréner Slavomír Chlebec. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|17. okt 2018 o 00:00

Tréner prešovských hokejistov by rád v kádri privítal skúsenejších hráčov.

PREŠOV. Negatívnu sériu deviatich prehier za sebou aktuálne ťahajú prvoligoví hokejisti HC Prešov.

Z víťazstva sa naposledy tešili ešte v 2. kole na ľade B-mužstva Nových Zámkov (9:1).

Odvtedy ubehol už viac ako mesiac a Šarišania, ktorí sú de facto rezervou extraligového Zvolena, nezískali v súťaži ani jeden bod.

Naposledy dokonca utŕžili v derby na ľade Michaloviec potupný debakel 2:10, keď nastúpili iba s dvoma formáciami.

Prešovčania sú „prikovaní“ na predposlednom mieste tabuľky s chudobnými troma bodmi a vyzerá to tak, že v tejto sezóne budú tuho bojovať o zachovanie si prvoligovej príslušnosti.

Mužstvo postihla maródka

Na úvod debaty s trénerom „koňarov“ Slavomírom Chlebcom nám nedalo neopýtať sa, prečo uplynulý piatok do metropoly Zemplína pricestovali len s torzom hráčov.

„Mužstvo postihli zranenia a chrípky. Ako na potvoru sme ešte aj meškali kvôli havárii pri Košiciach. Napriek tomu sme sa snažili dôstojne odohrať zápas. Polovicu zápasu sa nám to darilo, ale potom nám už došli sily a zosypali sme sa. Máme veľmi mladý celok, ktorý sa iba formuje. Chlapci však majú aspoň príležitosť hrať druhú najvyššiu seniorskú súťaž,“ rozhovoril sa skúsený 58-ročný lodivod Slavomír Chlebec.

Prešov vedie od domáceho duelu so Skalicou, teda od 3. kola.

Na lavičke vystriedal Miloša Šeligu, ktorý sa presunul k zvolenskému dorastu.

Trnava im ukáže, na čom sú

Zvolenskí Prešovčania doplácajú predovšetkým na chýbajúce skúsenosti a aj na úzky káder.

Veď v doterajšom priebehu dokázali tréneri iba v jednom prípade vyskladať kompletné štyri formácie.

„Máme veľmi mladučké mužstvo zložené prevažne z hráčov narodených v rokoch 1996 až 1999. Keď hráme proti skúsenejším tímom, ako sú Michalovce či Martin, tak to hneď vidieť. Len veľmi ťažko im môžeme konkurovať. Káder sme však poskladali na poslednú chvíľu. Robíme, čo sa dá,“ skonštatoval Chlebec, ktorý popri mužoch Prešova vedie súčasne aj juniorov Zvolena.

Na súčasné výsledky a tabuľkové postavenie sa tréner pozerá triezvo.

„Nedávno jeden z mojich hráčov skonštatoval, že my sa nemôžeme rovnať mužstvám z prvej šestky. Musím s ním súhlasiť. Pre nás sú rovnocenní súperi Trnava či rezerva Nových Zámkov. V stredu hráme práve s Trnavou a tam sa ukáže, či budeme len stagnovať, alebo pôjde naša výkonnosť hore.“

Bližšie do toho nevidí

Keďže od leta je kvôli poškodenej statike zatvorený prešovský zimný štadión, Šarišania trénujú a hrávajú vo Zvolene, kam pred niekoľkými dňami pricestoval aj generálny manažér HC Prešov František Pulščák.

O čom spoločne debatovali?

„Vieme, že situácia okolo hokeja v Prešove nie je dobrá. Okrem seniorov majú problémy aj mládežnícke kolektívy. Bližšie však do toho nevidím, ja som len tréner a dostal som za úlohu viesť toto mužstvo. Uvidíme, ako to bude ďalej fungovať. Káder určite potrebujeme doplniť. Jednak, aby sa zvýšila konkurencia v tíme, a tiež aj preto, aby doň pribudli aj nejakí skúsení hráči, od ktorých sa naši mladí budú učiť,“ uviedol Chlebecv

V minulosti ako hlavný tréner viedol aj extraligové celky Žiliny či Nových Zámkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chlebec: Nemôžeme sa rovnať mužstvám z prvej šestky