Chelsea bude hrať tam, kde prehrala finále Ligy majstrov

(Autor: SITA/AP)
Ján Mikula|10. apr 2013 o 21:42

V Ríme sa hrá bez divákov, Lazio sa spolieha na góly Čecha Libora Kozáka.

BRATISLAVA. Tri anglické futbalové kluby hrajú vo štvrtok o postup do semifinále Európskej ligy, z nich Chelsea Londýn má najlepšiu šancu dokázať to. Pred týždňom zdolala Rubin Kazaň 3:1.

Odveta sa hrá v Lužnikách, kde Chelsea nešťastne prehrala v penaltovom rozstrele vo finále LM v lete 2008 s Manchester United. Pred rokom tam však zdolala Spartak Moskva 2:0. Tréner Rafael

Benitez opäť ráta so španielskym útočníkom Torresom.

Komplikovanejšie to má Tottenham Hotspur. Doma hral s FC Bazilej 2:2, a to už prehrával 0:2. V odvete hrá bez zraneného waleského talizmana Garetha Bala, chýbať budú aj Defoea, Lennon a Gallas.

Bazilej vlani v Lige majstrov vyradil Manchester United, teraz má chuť na ďalší anglický skalp. Na postup mu stačí aj remíza 0:0 či 1:1. Tottenham v tomto ročníku EL vonku ešte nevyhral.

Tretí tím z ostrovov Newcastle sa síce ujal v Lisabone vedenia 1:0, ale potom podľahol uragánu hráčov aj divákov Benfiky a prehral 1:3. V odvete by mu pomohla výhra 2:0 na postup.

S nádejou ide do Ríma Fenerbahce Istanbul, ktorý dvoma gólmi v posledných dvanástich minútach zdolal Lazio Rím. Domáci to chcú otočiť, k dispozícii majú už aj útočníkov Kloseho a Floccariho, ktorí si doliečili zranenia, ale kouč Vladimir Petkovič sa spolieha najmä na góly najlepšieho kanoniera súťaže, Čecha Libora Kozáka.

Odchovanec z Opavy dal 8 gólov v deviatich zápasoch EL. Stretnutie bude bez divákov, Taliani majú trest za rasistické prejavy fanúšikov v dueli s Mönchengladbachom.

Fenerbahce, zo základu ktorého vypadol Slovák Miroslav Stoch, neobstál vo svojich dvoch štvrťfinále, keď v rovnakej fáze vypadol v roku 1964 v Pohári víťazov pohárov a v roku 2008 aj v Lige majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Chelsea bude hrať tam, kde prehrala finále Ligy majstrov