Česko na MS v hokeji 2024
Česko
MS v hokeji 2024
18.05.2024, Skupina A
4 - 1
2:0, 2:1, 0:0
Veľká Británia na MS v hokeji 2024
Veľká Británia

Českí hokejisti senzáciu nedopustili, triumf režíroval prvý útok

Ondřej Kaše oslavuje gól do siete Veľkej Británie.
Fotogaléria (16)
Ondřej Kaše oslavuje gól do siete Veľkej Británie. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|18. máj 2024 o 22:31

Hokejisti Česka dnes zdolali Veľkú Britániu na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina A

Česko - Veľká Británia 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)

Góly: 3. Sedlák (Červenka, Krejčík), 5. Krejčík (Gudas, Červenka), 21. Sedlák (Červenka, Kaše), 33. Kaše (Sedlák, Červenka) - 23. Mosey (Kirk, O'Connor)

Rozhodcovia: Pearce (Kan.), Tscherrig - Fuchs (obaja Švaj.), Nikulainen (Fín.), vylúčení: 5:2 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 17.413

Česko: Dostál - Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, Špaček - Kaše, Sedlák, Červenka - Nečas, Tomášek, Palát - Kubalík, Voženílek, Stránský - Flek, Kondelík, Beránek

Veľká Británia: Bowns - O'Connor, Phillips, Ruopp, Richardson, Jones, Halbert, Batch, Mosey – Kirk, Perlini, Curran – Lake, Neilson, Dowd – Norris, Lachowicz, Betteridge – Critchlow, Davies, Duggan

PRAHA. Českí hokejisti si v sobotnom stretnutí A-skupiny MS v Prahe poradili s Veľkou Britániou 4:1 a vrátili sa na čelo tabuľky.

Domáci hráči, ktorí nastúpili už aj so zámorskou posilou Martinom Nečasom, v zápase jasne dominovali, na strely vyhrali 45:15.

Triumf režíroval prvý útok ČR, Lukáš Sedlák sa blysol dvoma gólmi a asistenciou, Roman Červenka asistoval pri všetkých štyroch presných zásahoch.

Česi si pripísali piate víťazstvo a vedú tabuľku o bod pred Švajčiarskom a Kanadou, tí však odohrali o zápas menej.

Domáci reprezentanti majú teraz dva dni voľna, svoje účinkovanie v skupine zakončia utorkovým súbojom s obhajcami titulu Kanaďanmi (16.20).

VIDEO: Zostrih zápasu Česko - Veľká Británia na MS v hokeji 2024

Briti stále čakajú na prvý bod na šampionáte, v pondelok nastúpia v kľúčovom dueli o záchranu proti siedmemu Nórsku (16.20), za ktorým zaostávajú o tri body.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Česko - Veľká Británia na MS v hokeji 2024

Fotogaléria zo zápasu Česko - Veľká Británia na MS v hokeji 2024 (skupina A)

I. tretina:

Česi nastúpili už aj s Nečasom, ktorý sa predstavil v druhom útoku. Domácim sa vydaril vstup do zápasu a po necelých piatich minútach viedli po dorážke Sedláka a zaclonenej strele Krejčíka 2:0.

V 8. minúte sa predviedol aj Nečas, v dvoch veľkých šanciach neuspel. Bowns bol v ohni striel, po zakončení Hájeka ho zachránila žŕdka.

II. tretina:

Domáci jasne vládli aj ďalšiemu priebehu, náskok zvýšil svojím druhým gólom v zápase Sedlák. Mosey síce v presilovke znížil, ale Česi sa nenechali vyviesť z tempa.

Strojovými kombináciami naďalej "dusili" súpera a v 33. minúte im vrátil trojgólový náskok Kaše.

III. tretina:

V tretej časti sa podarilo Britom eliminovať chyby v defenzíve a pribrzdiť domácich. Tí však mohli aj tak zvýšiť náskok, po strele Červenku sa puk obtrel o žŕdku.

Česi dohrali zápas v exhibičnom tempe a v pohode dokráčali k piatemu triumfu na MS.

Hlasy po zápase

Jakub Krejčík, obranca ČR (v zápase 1+1), dal prvý gól v národnom tíme: "Ani som si to neuvedomil, som rád, že to padlo práve tu. Lepšie to nemohlo dopadnúť. Pri góle som mal veľa času na strelu, bol tam výborný ´screening´ pred bránkou. V druhej tretine sme mali ľahšie výpadky, ale zvládli sme to. Užívame si to tu každý deň, je to bomba."

Roman Červenka, kapitán ČR (v zápase 0+4): "Našej lajne vyšiel vstup do zápasu, mali sme dve striedania a hneď sme dali gól. Od toho sa to odvíjalo. Všetci v lajne odviedli dobrú prácu, dnes nám to tam napadalo. Šancí sme mali pritom aj viac. Vstup do zápasu je vždy dôležitý. Ak sa v dueloch s papierovými outsidermi nedostanete rýchlo do vedenia, nemáte to potom jednoduché. Toho sme sa dnes vyvarovali."

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Českí hokejisti senzáciu nedopustili, triumf režíroval prvý útok