Slovák Faško gólom zachránil Karvinú v najvyššej českej lige

Michal Faško
Michal Faško (Autor: TASR/Branislav Račko)
SITA|2. jún 2019 o 21:02

Zachránil sa aj 1. FK Příbram

JIHLAVA. Slovenský futbalový stredopoliar Michal Faško bol hrdinom MFK Karviná v nedeľňajšej odvete baráže o účasť v najvyššej českej futbalovej súťaži 2019/2020.

Dvadsaťštyriročný rodák z Čierneho Balogu v 70. min zariadil remízu 1:1 na trávniku Jihlavy, čo Karvinčanom napokon v súčte s domácim víťazstvom z úvodného zápasu postačilo na záchranu vo Fortuna lige.

"Asi som si ho nechával na posledný a najdôležitejší zápas," uviedol 24-ročný rodák z Brezna vo videu na klubovom webe.

"Som veľmi vďačný za tento moment, lebo ani pre mňa to nebol jednoduchý polrok. Som šťastný. Do Karvinej som prišiel aj preto, aby som jej pomohol udržať sa v lige. Vlastne som to do bodky naplnil, takže som naozaj veľmi rád," dodal kmeňový hráč švajčiarskeho Grasshoppersu Zürich.

Faško v jarnej časti nastúpil v jedenástich dueloch. Jediný zásah za Karvinú dosiahol netradične pravou nohou.

"Hlavne som chcel trafiť loptu, pretože pravačka nie je moja silná noha. Nakoniec som to trafil a zapadlo to do bránky. Po vyrovnaní na 1:1 sa hralo ešte približne dvadsať minút, boli to nervy, ale srdiečkom a všetkými možnými zbraňami sme to nakoniec vybojovali," poznamenal niekdajší slovenský mládežnícky reprezentant.

Zo zásahu svojho zverenca mal nesmiernu radosť aj kouč Straka. V pozápasovom rozhovore si slovenského legionára trošku doberal.

"Michal Faško má pravú nohu na opieranie a práve ňou dal gól. Spadol nám veľký kameň zo srdca," poznamenal účastník MS 1990 v Taliansku a niekdajší kormidelník Slovana Bratislava či MFK Ružomberok.

Pikantériou tohto súboja bola aj skutočnosť, že tieto tímy sa pred rokom stretli v poslednom ligovom kole vo vzájomnom dueli a Karviná vtedy po výhre 2:0 poslala Jihlavu do druhej najvyššej súťaže.

Prvoligovú príslušnosť si zachoval aj 1. FK Příbram, ktorý po remíze 3:3 na ihrisku Zbrojovky Brno v nedeľu remizoval v domácom s týmto súperom 0:0 a v dvojzápase triumfoval zásluhou pravidla o vyššom počte gólov na ihrisku súpera.

Výsledky nedeľňajších odvetných zápasov baráže o účasť v najvyššej českej futbalovej súťaži 2019/2020:

  • Vysočina Jihlava - MFK Karviná 1:1 - prvý zápas: 1:2

/vo Fortuna lige sa udržal MFK Karviná/

Samuel Šefčík (Jihlava) sedel na lavičke náhradníkov, Martin Bukata hral do 60. min, keď ho nahradil Michal Faško, Bukata dostal v 28. min žltú kartu, Dávid Guba hral do 65. min, Ján Krivák (všetci Karviná) odohral celý zápas v 49. min dostal žltú kartu

  • 1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 0:0 - prvý zápas: 3:3

/vo Fortuna lige sa udržal 1. FK Příbram/

Peter Štepanovský hral do 83. min, Damián Bariš (obaja Brno) odohral celý zápas

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Slovák Faško gólom zachránil Karvinú v najvyššej českej lige