Casado si v doraste zahral s Messim. Už vtedy to bol skvelý hráč, hovorí

Momentka z decembrového zápasu. Casado v obkľúčení Danka (vľavo) a Turíka, ktorí sú už jeho spoluhráči.
Momentka z decembrového zápasu. Casado v obkľúčení Danka (vľavo) a Turíka, ktorí sú už jeho spoluhráči. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|11. feb 2019 o 00:00

Jedna z michalovských zimných posíl vyrastala aj po boku Busquetsa či Fábregasa.

MICHALOVCE. Počas zimnej súťažnej prestávky vystužili káder prvoligových futbalistov Michaloviec hneď dvaja hráči, ktorí vyrastali v jednej z najlepších mládežníckych akadémií na svete v barcelonskej La Masii.

Ako prvý prišiel do MFK Zemplín stredopoliar José Casado zo Zlatých Moraviec a pred pár dňami pribudol do košiara východniarov aj útočník Mamadou Tounkara, ktorý je kmeňovým hráčom talianskeho Lazia Rím, ale naposledy hosťoval vo švajčiarskom FC Schaffhausen.

Zaujímavý futbalový životopis má predovšetkým skúsenejší z tejto dvojice, 31-ročný Casado, ktorý sa môže pochváliť tým, že si zahral v jednom tíme s jedným z najlepších hráčov planéty Lionelom Messim!

Nad ponukou neváhal ani chvíľu

Ešte prvú decembrovú sobotu minulého roku tento rodák zo španielskej Almeríe nastúpil na michalovskom štadióne ako súper v drese Zlatých Moraviec. Neubehli ani dva mesiace a hlásil sa v kabíne žlto-modrých.

„Oslovil ma športový riaditeľ Marek Zahorčák, ktorý mi povedal, že klub má záujem o moje služby. Predostrel mi predstavy a ciele, ktoré ma oslovili. Dôležité bolo aj to, že do mužstva ma veľmi chcel aj tréner Anton Šoltis,“ rozhovoril sa José David Casado García, ako znie celé meno bývalého mládežníckeho reprezentanta Španielska.

Keď sa o jeho služby Zemplínčania začali zaujímať, hneď sa spojil s ďalším Španielom Josém Carrillom Mancillom, ktorý hráva pri Laborci od leta 2017.

„Pýtal som sa ho na to, ako klub funguje. Odvetil, že všetko je tu v poriadku a partia je výborná, preto som neváhal ani chvíľu. A po prvých týždňoch v Michalovciach môžem potvrdiť, že mal pravdu.“

Úvod zimnej prípravy síce strávil ešte vo ViOne, ale tamojším funkcionárom a trénerom oznámil túžbu zmeniť dres. Po týždni tak Zlaté Moravce opustil a presunul sa na východ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Casado si v doraste zahral s Messim. Už vtedy to bol skvelý hráč, hovorí