Bývalý Armstrongov lekár je zapletený do ďalších škandálov

TASR|19. okt 2012 o 17:42

Ferrari mal viesť niekoľkomiliónové zákazky pre viacerých cyklistov.

RÍM. Bývalý lekár amerického cyklistu Lancea Armstronga Michele Ferrari, ktorý je obvinený z dopingového škandálu, sa dostal do ďalších problémov. Spolu s minimálne 15 cyklistami mal byť zapojený aj do veľkého finančného škandálu, v ktorom sa mali prať špinavé peniaze, okrem toho čelia aj obvineniu z daňových únikov.

Podľa talianskeho denníka Gazzetta dello Sport polícia vyšetruje aj bývalých víťazov Giro dďItalia Micheleho Scarponiho a Denisa Meňšova, ako aj olympijského víťaza Alexandra Vinokourova, ktorí mali spolupracovať s Ferrarim.

Podľa vyšetrovaní mal Ferrari viesť niekoľkomiliónové zákazky, do ktorých mali byť zapojení aj spomínaní cyklisti. Všetci vrátane Ferrariho odmietajú obvinenia.

Taliansky denník tiež zverejnil prepisy viacerých hovorov medzi Ferrarim a cyklistami. Jedným z nich bol rozhovor so Scarponim zo septembra 2010. Počas neho jazdec povedal, že by chcel na ďalší rok vyhrať Giro dďItalia. Ferrari mu mal odporučiť užitie zakázaných látok. Scarponi nakoniec obsadil na Gire druhé miesto.

"Musíme zistiť, kde sa ukrýva pravda," povedal bývalý taliansky cyklista Gianni Bugno. "Doping nie je problém len cyklisticky, ale všetkých športov. Ferrari nespolupracoval len s cyklistami, ale aj s ďalšími športovcami. Musíme proti tomuto problému bojovať a chrániť nevinných..."

Informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Bývalý Armstrongov lekár je zapletený do ďalších škandálov