Bubenko chce pomôcť Prešovu k záchrane

SITA|16. apr 2013 o 16:18

Novým trénerom futbalistov Tatrana sa stal Jozef Bubenko, ktorý nahradil Ladislava Totkoviča.

PREŠOV. Novým trénerom futbalistov corgoňligového 1. FC Tatran Prešov sa stal v pondelok Jozef Bubenko, ktorý nahradil vo funkcii Ladislava Totkoviča. Zmluvu podpísal do konca tejto sezóny.

V sobotu si Prešovčania pripísali prvé jarné víťazstvo, keď zdolali Ružomberčanov 3:1 a týždeň predtým dokázali remizovať na ihrisku Trenčína 1:1. "Dostal som ponuku od Tatrana ešte pred zápasom v Trenčíne. Z rodinných dôvodov som nemohol nastúpiť na pozíciu trénera skôr. Pokiaľ bude záujem o predĺženie spolupráce na oboch stranách, tak nie je problém podpísať nový kontrakt," uviedol kouč Tatrana Jozef Bubenko.

Pre 62-ročného prešovského rodáka Bubenka to bude druhé pôsobenie na lavičke Tatrana. Prvýkrát viedol tím v rokoch 1988 až 1992, v jeho vtedy poslednej prešovskej sezóne sa prebojoval s mužstvom do finále Československého pohára. "Chcem pomôcť Prešovu, nech čím skôr nemá problémy v boji o záchranu. Prial by som si opäť pravú futbalovú atmosféru, aby chodilo oveľa viac divákov a mali radosť z futbalu," doplnil Bubenko.

Trénoval aj Bardejov, Inter Bratislava, Panionios Atény, slovenskú reprezentáciu do 21 rokov, Spartak Trnava, Iraklis Solún, Olympiakos Volos a naposledy v roku 2011 arménsky tím z Jerevanu FC Mika.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bubenko chce pomôcť Prešovu k záchrane