Brejčák: Košice boli technickejšie, Bystrica hrá priamočiaro

Prvé dva zápasy semifinále vyhrala Banská Bystrica nad Popradom o gól.
Prvé dva zápasy semifinále vyhrala Banská Bystrica nad Popradom o gól. (Autor: SITA)
Patrik Fotta|27. mar 2019 o 00:00

Popradčania chcú doma vyrovnať semifinálovú sériu.

POPRAD. Hokejisti HK Poprad prehrávajú po úvodných dvoch stretnutiach semifinále Tipsport ligy s Banskou Bystricou 0:2 na zápasy.

Zverenci trénera Romana Stantiena oba duely na ľade úradujúceho majstra prehrali o gól (4:5 a 3:4) a pred vlastnými fanúšikmi sa budú snažiť o vyrovnanie v sérii.

Tretí zápas je na programe v stredu od 18. hod. pod Tatrami.

Nesmú sa nechať strhnúť fanúšikmi

Popradskí hokejisti predviedli v oboch semifinálových dueloch skvelé výkony a pri troche šťastia mohli domov cestovať minimálne s jedným víťazstvom.

„Je to škoda, že sme aspoň jeden bod nezískali, ale nevadí, je to 2:0 pre Bystricu a ja pevne verím, že domáce prostredie nám bude svedčiť viac. Oba zápasy nám ukázali, že súper nie je neporaziteľný, musíme len trochu lepšie hrať pri prechode a tiež pri prečísleniach tri na dva a dva na jedna, keď stratíme puk, lebo z toho nás dosť trestali,“ povedal obranca HK Poprad Daniel Brejčák.

Divácky je séria medzi Banskou Bystricou a Popradom atraktívna, hrá sa v rýchlom tempe a padá veľa gólov.

„Oni hrajú typickým zámorským štýlom. Nám sa ale podarilo na ich ľade streliť sedem gólov, čo rozhodne nie je málo. Nie je však podstatné koľko gólov padne, určite budeme radi, ak vyhráme aj 1:0 alebo 2:1. Verím, že naši diváci nás poženú vpred, ale my sa nesmieme zblázniť a nechať nimi úplne strhnúť. Dôležité bude hrať tímovo, ako proti Košiciam a potom môžeme byť úspešní,“ uviedol Brejčák.

Chcú hrať disciplinovane

Vo štvrťfinále sa Popradčania dokázali vyrovnať s inými štýlom hokeja, než aký hrá Banská Bystrica.

„Košice hrali skôr technickejšie a Bystrica hrá jednoducho a priamočiaro. Nahadzujú puky a všetko dohrávajú. Mne osobne to vyhovuje a myslím si, že aj hra má vyššie tempo. Možno to nie je také hokejové, ale majú tam veľkých a silných hráčov a to sa snažia využiť. Je to teda úplne iná séria ako vo štvrťfinále.“

Kamzíci hrajú v semifinále disciplinovane a nedávajú majstrovi veľa príležitostí z presilových hier.

„My sme si povedali, že budeme hrať disciplinovane od začiatku play-off. Chceme menej faulovať, pretože presilovky v play-off rozhodujú a čím menej ich súperovi dáme, tým je pre nás šanca na úspech väčšia,“ povedal Brejčák.

Stredajší zápas bude mimoriadne dôležitý, ak by sa Banská Bystrica dostala do vedenia 3:0, bolo by to už pre Poprad veľmi náročné.

„Hráme doma, ale rozhodne nebudeme chcieť otvoriť hru, pretože to sa v play-off nevypláca. Verím, že sa nezľakneme a budeme hrať hokej, ktorý nás zdobil už vo štvrťfinále.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brejčák: Košice boli technickejšie, Bystrica hrá priamočiaro