Boxer Csemez získal bronz na európskych hrách v Minsku

Slovenský boxer Andrej Csemez (vľavo) prehral na II. európskych hrách v Minsku v semifinále hmotnostnej kategórie do 75 kg. V súboji ho zdolal Ukrajinec Oleksandr Chyžňak (vpravo) v druhom kole RSC.
Slovenský boxer Andrej Csemez (vľavo) prehral na II. európskych hrách v Minsku v semifinále hmotnostnej kategórie do 75 kg. V súboji ho zdolal Ukrajinec Oleksandr Chyžňak (vpravo) v druhom kole RSC. (Autor: Michal Svítok - TASR)
SITA|28. jún 2019 o 21:36

Slovensko získalo štvrtú medailu.

MINSK. Slovensko získalo štvrtú medailu na II. európskych hrách v bieloruskom Minsku. Bronzovú medailu si vybojoval boxer Andrej Csemez, ktorý prehral v semifinále s Ukrajincom Olexandrom Chyžňakom a nepostúpil do finále hmotnostnej kategórie do 75 kilogramov. Bola to tretia prehra Csemeza s Chyžňakom z troch vzájomných duelov.

Diváci vypískali rozhodcu

Keďže boxerský turnaj v Minsku má zároveň status európskeho šampionátu, slovenský pästiar KO Box clubu Galanta ziskom bronzu na EH 2019 bude v štatistikách vedený aj ako tretí z ME 2019. Dvadsaťtriročný Chyžňak je v kategórii do 74 kg úradujúci majster sveta a v Bielorusku obhajuje zlato z predchádzajúcich ME.

"Prvé kolo som podľa mňa vyhral, v druhom som tiež vyhrával, ale rozhodca mi zrazu strhol bod, celá hala ho vypískala a potom ukončil zápas RSC. Neviem prečo ma trikrát počítal, pretože som nebol ani raz otrasený. Rozhodca ma neustále napomínal, nech nedávam dole hlavu a nech nedržím súpera.

No podľa mňa to boli čisté úhyby. Myslím si, že rozhodca bol proti mne a tak sa to aj skončilo. Všetci v hale videli, že to ukončil predčasne, preto aj diváci tlieskali mne," povedal Csemez, ktorý pred tretím počítaním dokonca urobil "lastovičku", aby ukázal, že je úplne v poriadku.

So zápasom nie je spokojný

Dvadsaťjedenročný slovenský pästiar síce získal bronzovú medailu z II. európskych hier, ktoré sú pre boxerov zároveň majstrovstvá Európy, no spokojný nebol.

"Platí to, čo som povedal pred zápasom, zlatá medaila z vlaňajších majstrovstiev Európskej únie je pre mňa cennejšia ako tento bronz. Ak by som vyhral, bolo by to naopak. Som spokojný s mojím vystúpením na tomto turnaji, ale s týmto zápasom nie," uviedol.

Na EH 2019 v Minsku vybojovali slovenskí športovci už štyri medaily - bronz okrem Csemeza získali v rýchlostnej kanoistike Mariana Petrušová v K1 na 5000 m aj štvorkajak Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek na 500 m, striebro na Slovensko priniesol šprintér Ján Volko (100 m). V krátkej histórii EH má Slovensko na svojom konte už 11 cenných kovov - sedem z Baku 2015 (1 - 3 - 3) a štyri z Minska 2019 (0 - 1 - 3).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Boxer Csemez získal bronz na európskych hrách v Minsku