Usyk sa stretne s Furym, Ukrajinec zabojuje o zvyšný opasok v ťažkej váhe

Oleksander Usyk.
Oleksander Usyk. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. mar 2023 o 15:38

Oleksandrovi Usykovi chýba len Furyho opasok z organizácie WBC.

BRATISLAVA. Ukrajinský boxerský šampión v ťažkej váhe Oleksandr Usyk prijal výzvu na súboj od Brita Tysona Furyho a 29. apríla v Londýne zabojuje o titul celkového majstra sveta v ťažkej hmotnostnej kategórii.

Tridsaťšesťročný rodák z krymského Simferopoľa už vlastní opasky organizácií WBA, IBF a WBO, chýba mu len Furyho opasok organizácie WBC. Na zápase sa dohodli prostredníctvom sociálnych sietí.

Tridsaťštyriročný Fury odmietol predošlú ponuku Usykovho tábora, podľa ktorej by víťaz dostal 60-percentný podiel z celkovej dotácie duelu. V piatok si dal podmienku, že sa s Ukrajincom stretne len vtedy, ak získa 70 percent z dotácie.

"Počúvam reči o tom, že boxeri chcú polovicu z dotácie zápasov, ale Tyson je chamtivý. Usyk, ty a tvoj tím ste hodní 30 percent. Ber alebo nechaj tak," povedal Fury vo videu na svojom instagrame.

Fury tiež dodal, že za každý deň, počas ktorého Usyk nepríjme ponuku, zníži jeho podiel z dotácie o jedno percento. Usyk zareagoval a prijal ponuku na súboj, ale dal si jednu podmienku. "Hej, chamtivec.

Prijímam tvoju ponuku na rozdelenie dotácie v pomere 70-30 z nášho aprílového súboja vo Wembley, ale sľúbiš, že hneď po zápase venuješ 1 milión libier Ukrajine a za každý deň omeškania sa suma zvýši o jedno percento. Platí?" uviedol Ukrajinec vo videu na svojom twitteri.

Tyson Fury drží majstrovský opasok organizácie WBC nepretržite od roku 2020. Prvýkrát ho získal, keď zdolal Deontaya Wildera a odvtedy ho nikomu nedal.

Ak by mu ho Usyk zobral, stal by sa prvým držiteľom všetkých štyroch opaskov v ťažkej váhe po 23 rokoch. Lennox Lewis bol neohrozený šampión v rokoch 1999 a 2000.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Usyk sa stretne s Furym, Ukrajinec zabojuje o zvyšný opasok v ťažkej váhe