Bondra so Svitanom veria, že popradský útok opäť bude na majstrovstvách

Slovenský útočník Dávid Bondra sa raduje z gólu proti Rakúsku.
Slovenský útočník Dávid Bondra sa raduje z gólu proti Rakúsku. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. apr 2019 o 15:23

Slovákov čaká ďalšia časť prípravy.

PIEŠŤANY, POPRAD. Slovenská hokejová reprezentácia v pondelok odštartovala druhý blok spoločnej prípravy pred májovými majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia v Bratislave a v Košiciach.

Na zraze v Piešťanoch privítal realizačný tím oproti minulému týždňu viacero nových tvárí.

Objavili sa medzi nimi aj dvaja hráči Popradu - útočníci Dávid Bondra a Patrik Svitana, ktorí vlani nechýbali na MS v Dánsku a radi by sa opäť prebojovali na záverečný turnaj.

Bondru stále bolí vyradenie Popradu

"Stále som sklamaný, že sme v semifinále play-off Tipsport ligy nestačili na Banskú Bystricu. Bolí to, ale ideme ďalej. Stále je to sen reprezentovať Slovensko a som rád, že som opäť dostal takúto šancu. Minulý rok som to nečakal a bola to pre mňa veľká česť predstaviť sa na šampionáte v Kodani," povedal Bondra, ktorému premiérová účasť na MS zdvihla sebavedomie.

"Po turnaji som si viac veril a myslím si, že som si to preniesol aj do klubu."

Dvadsaťšesťročný krídelník bol najlepším strelcom Popradu v tejto sezóne domácej najvyššej súťaže. V základnej časti strelil 22 gólov a ďalšie dva presné zásahy pridal v play-off.

Vlani tréner Craig Ramsay prekvapil pri záverečnej nominácii na MS, keď zobral do Dánska kompletnú formáciu z HK Poprad.

Pod Tatrami vtedy spoločne pôsobili Dávid Bondra, Patrik Svitana aj Dávid Buc.

Posledný menovaný síce v aktuálnej sezóne nastupoval za Slovan Bratislava v KHL alebo za extraligovú Banskú Bystricu, no aj teraz spomenutá trojica verí, že by si opäť mohla zahrať pokope.

"Uvidíme, či budeme hrať spolu v jednom útoku. Chcel by som, aby sme si to zopakovali. Minulý rok sa nám hralo dobre, ale uvidíme, ako to poskladá tréner. Už sme spolu komunikovali a tešíme sa na tréning," dodal Bondra.

Svitana už drží miesto v izbe Bucovi

Svitana bol najproduktívnejším hráčom Popradu v sezóne 2018/19 a vydarený ročník by si rád prikrášlil druhou účasťou na MS.

"Som šťastný, že som tu a budem bojovať naplno o reprezentáciu. S odstupom času na to pozerám, že sme s Popradom dosiahli úspech a klubovú sezónu som už hodil za hlavu," začal 30-ročný krídelník.

Uvedomuje, že boj o záverečnú nomináciu bude náročný.

"Nič tu nebude zadarmo. Nezostáva nám nič iné, ako dať do toho opäť všetko," pokračoval popradský rodák.

Priznal, že už pozná svojho spolubývajúceho na minimálne najbližší týždeň.

"Dávid Buc mi písal, či ideme spolu na izbu a nesklamem ho," uzavrel.

Ešte osem prípravných zápasov

Slovenskí hokejisti odohrajú vo zvyšku prípravného obdobia pred MS ešte osem duelov.

Najbližšie ich čaká dvojzápas v Nemecku proti domácej reprezentácii.

Vo štvrtok 11. apríla o 19.00 h nastúpia v Kaufebeurene a o dva dni neskôr o 20.00 h v Garmisch-Partenkirchene.

V ďalších týždňoch Slováci absolvujú zápasy proti Rakúsku (19. 4. v Salzburgu a 20. 4. v Innsbrucku) a Česku (26. 4. v Trenčíne, 27. 4. v Nitre).

V máji si zmerajú sily v Poprade s tímom Veľkej Británie (4. 5.) a prípravu uzavrú súbojom s Nórskom v Michalovciach (7. 5.).

Káder SR pred dvojzápasom Euro Hockey Challenge proti Nemecku

Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín., tarty v reprezentácii/góly: 7/0), Július Hudáček(Spartak Moskva, Rus./KHL, 43/0), Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, 3/0).

Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 48/5),Martin Fehérváry (HV 71, Švéd., 18/1), Mário Grman (SlovanBratislava, KHL, 17/0), Martin Chovan (HC 07 Detva, 8/1), Patrik Koch(HC Košice, 4/0), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR, 12/0), Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL, 115/9), Martin Štajnoch (Red BullSalzburg, Rak/EBEL, 23/0).

Útočníci: Martin Bakoš (HK Soči, Rus./KHL, 60/12), Dávid Buc (Slovan Bratislava, KHL, 27/2), Lukáš Cingel (Mountfield HK, ČR,52/4), Michal Chovan (HKM Zvolen, 8/1), Milan Kytnár (HKM Zvolen,13/0), Rastislav Špirko (HKM Zvolen, 41/4), Adam Liška (SlovanBratislava, Rus./KHL, 3/0), Patrik Svitana (HK Poprad, 22/1), Dávid Bondra (HK Poprad, 21/4), Ladislav Nagy (HC Košice, 109/33), Matej Paulovič (Mountfield HK, ČR, 19/3), Radovan Puliš (HC 07 Detva,11/4), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava, KHL, 15/0), Radoslav Tybor (Vítkovice, ČR, 42/4).

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bondra so Svitanom veria, že popradský útok opäť bude na majstrovstvách