Bola to hra mačky s myšou. Napriek tomu si to štvrtoligisti maximálne užili

Ivan Mriška|7. okt 2020 o 19:20

ŠK Slovan Bratislava zdolal v dohrávke 3. kola Slovnaft Cupu TJ Spartak Kvašov jasne 6:0.

KVAŠOV. Belasí v celom zápase herne dominovali, strelecky sa presadili Bajric, Ozbolt, Weiss, Henty a dvakrát Cmiljanic.

Napriek vysokej prehre schádzali hráči Kvašova z ihriska v Nemšovej s úsmevom na tvári.

„Pred zápasom sme si prízvukovali, že zachytenie úvodu je pre nás kľúčové. Nevyšlo to. Slovan od prvej minúty jednoznačne ovládol hru na ihrisku, prezentoval sa vysokým napádaním a rýchlymi akciami, na ktoré sme neboli schopní adekvátne reagovať,“ hodnotil najlepší strelec Kvašova Martin Líška.

Odčinili slabý výkon z Beluše

Belasí hrou aj výsledkom odčinili slabý výkon z druhého kola proti Beluši, ktorú zdolali „len“ 2:0.

„Akýkoľvek zisk lopty nás stál veľa síl, takže to bola hra mačky s myšou. Nič to však nemení na fakte, že zápas sme si maximálne užili,“ dodal.

Slovanisti nastúpili bez šiestich hráčov, ktorí sú na zrazoch so svojimi reprezentáciami. Sú to Vasil Božikov, Dominik Greif, Lukáš Pauschek, Moha, Žan Medved a David Strelec.

„V takýchto zápasoch vždy záleží na prístupe a nastavení hráčov. Dnes som videl na ihrisku tím, ktorý od prvej minúty išiel za víťazstvom. Hráči zobrali pohárový duel poctivo a ako profesionáli, hrali koncentrovane.

Aj na náročnom teréne sme dobre kontrolovali loptu a predviedli pekné akcie. Kľúčový bod bol dnes práve prístup a správna energia hráčov, ktorí odviedli dobrú prácu. Musím vyzdvihnúť aj prístup súpera, ktorý k zápasu pristúpil veľmi korektne bez akýchkoľvek tvrdých zákrokov či faulov,“ pre klubový web Slovana Bratislava zhodnotil tréner belasých Darko Milanič.

Do zostavy belasých sa vrátil Vladimír Weiss.
Do zostavy belasých sa vrátil Vladimír Weiss. (Autor: skslovan.com)

Do hry sa po prestávke dostal aj Vladimír Weiss.

„Odohral veľmi dobrý duel. Nielen v takýchto zápasoch potrebujeme takého hráča ako on, ktorý dokáže aj v prehustenom priestore vytvoriť veľa dobrých vecí,“ povedal na jeho adresu tréner.

Najlepšie roky Kvašova

Zo zdravotných dôvodov chýbali belasým Aleksandar Čavrič, Ibrahim Rabiu, Ondřej Petrák a Filip Lichý.

Po zranení sa do súťažného kolotoča vrátil Alen Ožbolt.

„Pre náš klub bolo zážitkom hrať proti tímu z najvyššej slovenskej súťaže. Takáto príležitosť sa nenaskytne každému, preto si ju vážime. Zápas sme si maximálne užili a po futbalovej stránke si z neho zoberieme čo sa dá,“ tvrdí Líška.

TJ Spartak Kvašov prežíva najúspešnejšie obdobie od svojho vzniku v roku 1950. V roku 2017 postúpil zo siedmej do šiestej ligy, aby o rok neskôr z okresu prenikol po prvý raz do kraja.

(Autor: archív TJ Spartak Kvašov)

Po dvoch sezónach v piatej lige dosiahol historický postup do štvrtej ligy Severozápad, kde nastupuje proti takým bývalým futbalovým baštám ako Prievidza, Partizánske či Bánovce nad Bebravou.

Aktuálne patrí Kvašovu dvanáste miesto tabuľky so skóre 10:19 a ôsmimi bodmi.

„Cieľom je udržať sa v štvrtej lige. S ohľadom na plánovanú reorganizáciu a viacero adeptov na popredné miesta to však bude náročné. V našej súťaži je viacero kvalitných tímov, ktoré to dokazujú výsledkami aj herným prejavom,“ povedal.

Zaujímavé mená v zostave

Hrajúcim šéfom klubu a jeho hlavným sponzorom je 40-ročný Ferdinand Kováč, ktorý je zároveň kapitánom mužstva a pravidelne nastupuje v základnej zostave.

Ďalšími známymi menami v tíme sú Michal Vanák a Juraj Pilát, ktorí hrávali druhú ligu za Púchov.

Obranca Michal Vanák si v závere púchovskej éry v najvyššej súťaži pripísal niekoľko ligových štartov, neskôr pôsobil aj v Michalovciach.

Krídelník Juraj Pilát bol zase mládežníckym reprezentantom Slovenska a najvyššiu súťaž si zahral v Zlatých Moravciach.

„Som presvedčený, že potenciál nášho kádra sa ešte naplno neprejavil. Kvalitou je schopný konkurovať všetkým tímom štvrtej ligy. Nevyhnutne však treba popracovať na našej slabšej koncovke, ktorú považujem za Achillovu pätu. Po zlepšení tohto aspektu naše šance na popredné miesto v tabuľke môžu výrazne stúpnuť,“ uzavrel Martin Líška.



Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bola to hra mačky s myšou. Napriek tomu si to štvrtoligisti maximálne užili