Na Sagana čaká najdlhšia etapa i ďalší boj o jubileum. Môže útočiť

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Zoran Boškovič|12. aug 2017 o 06:56

Cyklisti idú 6. etapu na BinckBank Tour 2017.

BRATISLAVA, RIEMST. Keď sa pred 4. etapou BinckBank Tour 2017 hovorilo o možnom stom víťazstve Petra Sagana v proficyklistike, jeho fanúšikovia boli v očakávaní.

Dvakrát po sebe však akoby etapový hetrik na tohtoročných holandských etapových pretekoch i jubilejný kariérny úspech boli zakliate.

V predposlednej 6. etape tak bude mať Sagan tretiu možnosť.

Najdlhšia etapa

Šiesta etapa je vôbec najdlhšia na BinckBank Tour 2017. Cyklisti z Riemstu do Houffalize absolvujú 203 kilometrov. Náročná etapa obsahuje až štrnásť kopcov, čo je 27 kilometrov v stúpaniach.

To znamená, že to bude previerka pre favoritov na celkové poradie. Peter Sagan bude opäť patriť k čelným pretekárom, bude však potrebovať výdatnú pomoc od tímových kolegov.

Posledný kilometer 6. tapy BinckBank Tour 2017.
Posledný kilometer 6. tapy BinckBank Tour 2017. (Autor: ciclismointernacional.com)

"Peter Sagan vyzerá v skvelej forme, za vedúcim Larsom Boomom je iba o dve sekundy. To nie je niečo, čo by ho malo trápiť. Bude mať možnosť útočiť, čo sa v ostatných dňoch nehanbil," napísal David Hunter z Ciclismo Internacional.

Počasie by malo byť rovnako náročné ako samotná etapa. Podľa predpovede bude pršať a fúkať silný vietor z juhozápadu. Tímy preto budú musieť byť veľmi ostražité.

Sté víťazstvo po tretie

Priebežné celkové poriadie.
Priebežné celkové poriadie. (Autor: SME)

V meste Houffalize jazdci finišovali aj v roku 2015, vtedy ešte na Eneco Tour.

Triumfoval Tim Wellens (Lotto Soudal), ktorý je v aktuálnom priebežnom celkovom poradí štvrtý, sedemnásť sekúnd za Saganom.

Aj v tohtoročnom BinckBank Tour je Wellens aktívny, podieľal sa na roztrhaní pelotónu vo včerajšej piatej etape.

V dnešnej etape bude tiež jedným z najlepších. "Keď sú cesty mokré, z Belgičana uvidíme to najlepšie," predpokladá David Hunter.

Sagan by opäť mohol zabojovať o sté víťazstvo v profesionálnej cyklistike. Už tretíkrát. V priebežnom celkovom poradí je len dve sekundy pred Larsom Boomom, bodovaciu súťaž vedie so 104 bodmi pred Edward Theunsom, ktorý má 55 bodov.

Cyklisti vyštartujú z miesta Riemst o 11:00, v Houffalize budú prví približne o 16:20.

V 5. etape triumfoval Boom pred Saganom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Na Sagana čaká najdlhšia etapa i ďalší boj o jubileum. Môže útočiť