Sagan po etape pobavil: Som mladý a pekný, všetko je v poriadku

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR)
Igor Dopirák|11. aug 2017 o 18:53

Slovenský cyklista obsadil v piatej etape BinckBank Tour druhé miesto. Rovnaká pozícia mu patrí aj v celkovom poradí.

BRATISLAVA, SITTARD-GELEEN. Ak by prišiel do cieľa na druhom mieste v rovnakom čase ako víťaz, bol by slovenský cyklista Peter Sagan po piatich etapách na BinckBank Tour 2017 priebežným lídrom celkovej klasifikácie.

Sagan však stratil na víťaza Larsa Booma tri sekundy. Bonifikačných šesť sekúnd mu síce pomohlo vzdialiť sa od tretieho Toma Dumoulina, v celkovom poradí ale na lídra Booma stráca dve sekundy.

Posťažoval sa na spoluprácu v skupine

Belgický víťaz etapy využil, že v záverečných kilometroch sa všetci pretekári vo vedúcej skupine spoliehali na Sagana. Nástup striedal nástup a všetky z nich sa snažil ustrážiť práve Slovák. Atak jazdca tímu LottoNL-Jumbo však už nezachytil.

Mal som šťastie v tom, že ostatní čakali, že môj nástup bude doťahovať Peter Sagan, a ja som z tej situácie vyťažil," priznal Boom pre Eurosport.

Som spokojný s dnešným výsledkom. Celkovo som len dve sekundy za lídrom.


Peter Sagan

Sagan mal po etape zmiešané pocity. Hoci v ňom prevládala spokojnosť, na svojich konkurentov vo vedúcej skupine sa posťažoval.

"V závere som sa ocitol vo vedúcej skupine, kde sa nachádzali najlepší jazdci. V nej sa však nespolupracovalo, preto zaútočil Boom, vybudoval si náskok a vyhral," priznal pre oficiálny web svojho tímu Bora-Hansgrohe.

"Mne sa však podarilo získať šesť sekúnd za druhé miesto v šprinte. Som spokojný s dnešným výsledkom. Celkovo som len dve sekundy za lídrom a pred nami sú ešte dve etapy," dodal Sagan.

Záver piatej etapy:

Mladý a pekný

Sagan opísal priebeh etapy aj pre oficiálny web pretekov. Opäť zopakoval, že vo vedúcej skupine nechcel nikto spolupracovať. "Neviem ako to mám vysvetliť," priznal. "Na konci som si povedal, nech Boom ide. Nechal som ho ísť a nikoho to nezaujímalo," uviedol.

Slovenský jazdec však ukázal, že z víťazstva svojho súpera nerobí tragédiu. "Nuž, je to cyklistika, stále sa pohybujem na čele pretekov, som mladý a pekný a všetko je v poriadku," dodal s úsmevom.

Úsmevný rozhovor s Petrom Saganom:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan po etape pobavil: Som mladý a pekný, všetko je v poriadku