Česká biatlonová hviezda má záhadné bolesti, nemôže naplno trénovať

Gabriela Koukalová
Gabriela Koukalová (Autor: TASR/AP)
Juraj Buch|17. okt 2017 o 12:53

Gabriela Koukalová trpí, zatiaľ jej nikto nedokázal účinne pomôcť.

PRAHA. Nový ročník Svetového pohára v biatlone sa začína o 40 dní, ale na štarte bude s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať jedna z top pretekárok Gabriela Koukalová.

Dvadsaťsedemročná Češka, ktorá vlani skončila v celkovom hodnotení druhá a získala dva malé glóbusy v šprinte a pretekoch s hromadným štartom, sa nemôže naplno venovať príprave.

Úradujúcu svetovú šampiónku v šprinte trápia od júna bolesti lýtok. Príčina jej problému je neznáma a zatiaľ zostáva záhadou aj pre odborníkov na biochémiu.

"Určite to zatiaľ nevyzerá na štart na úvodnom podujatí Svetového pohára," uviedol pred dvomi týždňami jej tréner Ondřej Rybář.

"Nie som schopná trénovať v maximálnej záťaži, na ktorú som predtým bola zvyknutá. Tá bolesť ma obmedzuje do takej miery, že to prosto nejde, " povedala Koukalová pre MF Dnes.

Pomoc hľadala u profesora Pavla Kolářa, ale ani renomovaný fyzioterapeut ju nedokázal zbaviť bolesti.

Denník Blesk informoval, že na vyriešení Koukalovej problému už pracuje aj uznávaný odborník na biochemické procesy v ľudskom organizme.

Aj preto Koukalová nie je s reprezentáciou v slovinskej Pokljuke a trénuje len do tej miery, ako jej situácia dovolí. Ak sa jej ťažkosti nevyriešia čo najskôr, tak nestihne úvodné preteky Svetového pohára v Östersunde.

Nie je vylúčené, že napokon vynechá aj celú olympijskú sezónu, v ktorej obhajuje dve strieborné medaily. Jej hlavným cieľom totiž bolo rozšírenie bohatej zbierky o titul olympijskej víťazky a plánovala ukončiť kariéru.

„Momentálne sme vo fáze, že sme túto tému vypustili z hlavy. Neriešime, či stihneme Östersund, Hochfilzen, Le Grand Bornand alebo olympiádu,“ uviedol tréner Rybář.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Česká biatlonová hviezda má záhadné bolesti, nemôže naplno trénovať