Známa tenistka chodí oddychovať do Tatier: Žijem cirkusový život

Belinda Benčičová.
Belinda Benčičová. (Autor: TASR/Martin Baumann)
Miloslav Šebela|22. jún 2020 o 20:35

V Bratislave vyhrala dvojhru aj štvorhru.

BRATISLAVA. V pavúku tenisového turnaja Bratislava Open boli v mužskej i ženskej časti len dve zahraničné vlajočky popri desiatke slovenských – ruská a švajčiarska.

Hoci mali domáci hráči na kurtoch TK Slovan výraznú prevahu, dva tituly si vybojovala zahraničná hviezda – Belinda Benčičová.

Keďže sa už dlhšie pripravovala v Bratislave, využila ponuku od organizátorov a nastúpila na prvom turnaji série, ktorý pripravil Slovenský tenisový zväz.

Dva tituly v priebehu dvoch hodín

Vyhrala všetky zápasy. Na Bratislava Open okrem titulu vo dvojhre uspela aj vo štvorhre, kde nastúpila so 17-ročnou Anikou Jaškovou.

„Vždy je to skvelé, keď môžete zdvihnúť nad hlavu trofej. Som veľmi rada, že som si mohla zahrať. Boli to kvalitné zápasy,“ komentovala Benčičová po zisku prvého titulu vo dvojhre.

Vo finále nastúpila proti Viktórii Kužmovej a vyhrala hladko 6:2, 6:3.

„S Viki spolu často trénujeme a vždy sú to vyrovnané sparingy. No zápas sme doteraz nikdy nehrali. Až dnes. Bola som na ňu dobre pripravená. Hrá rýchlo a dobre podáva. Proti nej je to vždy o prvých dvoch loptách,“ komentovala s úsmevom Benčičová.

V štyroch zápasoch stratila len osem gemov. Súperky však chválila za kvalitné zápasy.

Po krátkej prestávke po prvom finálovom zápase, keď ju obkolesili fanúšikovia s prosbou o spoločnú fotografiu, nastúpila na štvorhru. V nej zvíťazila nad sestrami Viktóriou a Katarínou Kužmovými.

Do Tatier si ide oddýchnuť

Benčičová je vnučkou slovenských emigrantov, ktorí sa presťahovali do Švajčiarska.

Hoci odmalička vyrastala v novej krajine, vždy mala k Slovensku blízko. Má tu rodinu, kamarátov a počas koronakrízy sa dokonca dočasne presťahovala do Bratislavy.

„Toto je najdlhšie obdobie, aké som zatiaľ strávila na Slovensku. Rozhodla som sa tu stráviť teraz viac času kvôli priateľovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Známa tenistka chodí oddychovať do Tatier: Žijem cirkusový život