Béčko Tatrana a Lipany sa rozišli zmierlivo

(Autor: archív)
Ján Jacoš|17. okt 2017 o 00:00

V derby tretej ligy sa zrodila remíza 1:1.

V derby tretej ligy medzi 1. FC Tatran Prešov jun. a Odevou Lipany sa zrodila remíza 1:1.

Oba tímy sa v derby trinásteho kola tretej futbalovej ligy pričinili o jeho veľmi solídnu úroveň.

V prvom polčase mali najväčšiu príležitosť hostia – v 26. min sólo nepremenil A. Leško, zlikvidoval mu ho brankár Bomba.

V 61. min otvoril gólový účet zápasu parádnou strelou zo štandardnej situácie L. Janič, v 79. min stav derby vyrovnal D. Jacko.

„Prvý polčas bol podľa mňa vyrovnaný, aj keď väčšie šance mali Lipany,“ hodnotil derby tréner juniorov 1. FC Tatran Pavol Mlynár.

„V druhom polčase sme vystupňovali tempo, Lukáš Janič však vynikajúco trafil a hostia viedli. Ďalej sme hrali rýchly futbal na dva dotyky, chlapci zápas odmakali. Bol to zaujímavý súboj, Lipany sú v popredí tretej ligy, majú svoju kvalitu. Také zápasy sú potrebné pre chlapcov, ktorí potrebujú zápasovú prax a mladých hráčov. V stretnutí bolo dosť šancí, skončilo sa zaslúženou deľbou bodov.“

„Bod z ihriska súpera je cenný, my sme však dva body skôr stratili,“ poznamenal tréner Lipian Emil Jacko.

„Škoda, že sme v prvom polčase nevyužili tri, štyri vyložené šance – také sa majú premeniť. Domáci nás za to potrestali vyrovnávajúcim gólom. S kvalitným súperom sme však odohrali dobrý zápas, dokázali sme podržať loptu, čo ma teší. Pred chlapcami dávam klobúk dole, lebo hrali proti hráčom, ktorí sú v prvom mužstve Tatrana, i keď hovorím – stratili sme dva body. Také zápasy nás posúvajú, oba tímy sa pričinili o výborný zápas.“

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.41/2017. V predaji od utorka 17. 10. do pondelka 23. 10.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Béčko Tatrana a Lipany sa rozišli zmierlivo