Bayern deklasoval Salzburg, Lewandowski dal za 11 minút hetrik

Poľský útočník Robert Lewandowski (číslo 9) oslavuje gól so svojimi spoluhráčmi.
Poľský útočník Robert Lewandowski (číslo 9) oslavuje gól so svojimi spoluhráčmi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. mar 2022 o 22:50 (aktualizované 8. mar 2022 o 23:19)

Už po prvom polčase bolo skóre 4:0.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

Bayern Mníchov - Salzburg 7:1 (4:0)

Góly: Góly: 12., 21. a 23. Lewandowski (prvé dva z 11 m), 31. Gnabry, 54. a 83. Müller, 86. Sané - 70. Kjaergaard

Rozhodoval: Clément Turpin (Fr.)

Bayern: Neuer - Pavard, Süle (66. Nianzou), Hernandez (60. Upamecano) - Gnabry (46. Sarr), Kimmich, Musiala (66. Roca), Coman (66. Choupo-Moting) - Müller, Sané - Lewandowski

Salzburg: Köhn - Kristensen, Solet (46. Piatkowski), Wöber, Ulmer - Capaldo, Camara (67. Tijani), Seiwald (46. Sučič) - Aaronson - Adamu (61. Kjaergaard), Adeyemi (62. Šeško)

/prvý zápas 1:1, postúpil Bayern/

MNÍCHOV. Futbalisti Bayernu Mníchov postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022. Po tom ako na pôde Salzburgu remizovali 1:1 predviedli na domácej pôde dominantný výkon a rakúskeho súpera deklasovali 7:1.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Hrdinom stretnutia bol poľský útočník Robert Lewandowski, ktorý v rozpätí jedenástich minút prvého polčasu strelil tri góly. Dvakrát premenil pokutový kop a v 23. minúte zakončil hetrik po chybe gólmana hostí.

Okrem rodáka z Varšavy sa na triumfe bavorského veľkoklubu gólovo podieľali aj Serge Gnabry a po zmene strán aj Thomas Müller s Leroyom Saném.

Priebeh zápasu Bayern Mníchov - Salzburg

V Mníchove sa hralo od začiatku vo vysokom tempe a Lewandowski prvýkrát ohrozil súperovho brankára už v prvej minúte.

Vtedy Köhn ešte odolal, no o desať minút neskôr inkasoval. Maximilian Wöber stiahol v šestnástke poľského kanoniera a ten z penalty otvoril skóre.

V 21. minúte sa situácia zopakovala, Wöber opäť fauloval Lewandowského a ten premenil aj druhú jedenástku. Chvíľu na to zavŕšil hetrik, svoj piaty v LM a zároveň piaty najrýchlejší v histórii súťaže, keď sa presadil po rýchlom brejku.

Bayern držal opraty zápasu pevne v rukách a po polhodine hry pridal štvrtý gól Serge Gnabry. Salzburg mal v prvom polčase len dve strely na bránku a s oboma si poradil skúsený gólman Manuel Neuer.

Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Bavori tlačili a v 54. minúte pridali aj piaty gól. Gnabry potiahol loptu pred šestnástku, prihral Müllerovi a ten strelou k pravej žrdi upravil na priebežných 5:0.

Obaja tréneri potom prestriedali a v 71. minúte zaznamenali čestný gól aj hostia. Po rýchlom brejku trafil k ľavej žrdi Maurits Kjaergaard, no v závere upravili Müller a Leroy Saná na konečných 7:1 pre favorita.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern deklasoval Salzburg, Lewandowski dal za 11 minút hetrik