BATE Borisov po výhre v Lille šokoval Bayern

Hráči Bate Borisov oslavujú víťazstvo 3:1 nad Bayernom Mníchov.
Hráči Bate Borisov oslavujú víťazstvo 3:1 nad Bayernom Mníchov. (Autor: TASR)
SITA|3. okt 2012 o 12:31

Bieloruský majster prekvapujúco vedie skupinu F v Lige majstrov, keď vyhral oba úvodné zápasy.

BORISOV. Futbalisti nemeckého klubu Bayern Mníchov v utorok prehrali s bieloruským šampiónom BATE Borisov na jeho ihrisku 1:3.

Bayern ukončil sériu deviatich víťazných zápasov v rôznych súťažiach. Tréner nemeckého vicemajstra Jupp Heynckes vynechal zo základnej zostavy stredopoliara Bastiana Schweinsteigera a v 23. min Bielorusi po prvýkrát "udreli".

Keďže Borisov zdolal rovnakým výsledkom pred dvoma týždňami aj Lille, bez straty bodu je na čele skupiny. Bayern klesol na 3. priečku, pretože Valencia zdolala Lille 2:0. "Nevyužili sme príležitosť dostať sa v stretnutí do vedenia a myslím si, že preto sme prehrali," povedal brankár Bayernu Manuel Neuer.

"BATE skvele bránilo a potom nás nachytalo v protiútokoch. Iste je sklamaním, že sme prehrali 1:3, ale nikto nášmu tímu nemôže uprieť snahu," dodal nemecký reprezentant pre špecializovaný portál www.goal.com. Jeho spoluhráč Holger Badstuber určil za hlavnú príčinu prehry nedostatočnú agresivitu hráčov Bayernu.

"V súbojoch jeden na jedného sme boli nedôrazní, a potom sme sa len pozerali na ich protiútoky. Keby sme však po ich prvom góle využili naše šance, dopadlo by to celkom inak. Ich druhý gól potom o všetkom rozhodol," povedal pre www.UEFA.com Badstuber. Strelec druhého gólu Bielorusov Vitalij Rodionov priznal, že sústredené bránenie bolo vyčerpávajúce.

"Väčšinu času sme sa bránili, čo nebolo ľahké. Toto je tímové víťazstvo, sme veľmi šťastní, že sme dosiahli historický úspech pre náš klub," vyhlásil Rodionov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»BATE Borisov po výhre v Lille šokoval Bayern