Bartoš: Na zápas v Miškovci chceme čo najskôr zabudnúť

Oceliari v Crow aréne deklasovali Miškovec 7:1.
Oceliari v Crow aréne deklasovali Miškovec 7:1. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta|24. aug 2018 o 15:17

Oceliari podľahli Maďarom na ich ľade 1:3.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice podľahli v prípravnom stretnutí pred štartom novej sezóny maďarskému celku DVTK Jegesmedvék Miskolc 1:3.

Jediný gól oceliarov strelil skúsený český útočník Tomáš Netík.

V bráne sa viacerými skvelými zákrokmi predviedol 22-ročný gólman Stanislav Škorvánek.

Košickí hokejisti v Maďarsku nenadviazali na jednoznačný triumf 7:1 z úvodného prípravného stretnutia, ktorý sa hral v Crow aréne.

Na domácom ľade pôsobili hráči Miškovca istejším dojmom najmä po taktickej stránke.

„Nám sa ťažko hodnotí ten zápas. Súper si určite dal väčší pozor na našu hru. Hrali zodpovedne a nenapádali nás tak ako v prvom zápase. Treba však povedať, že nám to jednoducho nevyšlo podľa našich predstáv. Príliš sme ich v obrane nepreverili. Najradšej by sme na to už zabudli a sústredili sa na ďalšie zápasy,“ povedal asistent trénera Peter Bartoš.

Verí, že Škorvánek sa chytí šance

Košičania sú v plnom tréningovom zaťažení a do určitej miery zohrala rolu aj únava po nedávnom turnaji vo Zvolene.

„Mužstvo sa snažíme čo najlepšie pripraviť na začiatok sezóny. Na chlapcoch bolo vidieť, že majú v nohách ťažký turnaj, čo sa odzrkadlilo na ich výkonoch. S tým sme samozrejme rátali. Teraz je už ale pred nami Tatranský pohár, na ktorý sa chceme dobre pripraviť,“ skonštatoval Bartoš.

V bráne oceliarov sa opäť predstavil Stanislav Škorvánek, ktorý pomohol tímu niekoľkými výbornými zákrokmi.

„Minulý rok mal zápasy, v ktorých zachytal perfektne a my veríme, že sa chytí šance. Myslím si, že bude veľmi dobrou dvojkou a zabojuje o svoje miesto v zostave,“ uviedol Bartoš.

Pred nimi už len Tatranský pohár

Košickí hokejisti mali možnosť si prvýkrát vyskúšať ľad v Miškovci, ktorý však ešte nebol v ideálnom stave.

„Keď tam príde počas ligy veľa ľudí a urobia dobrú atmosféru, bude to super. Kvalita ľadu nebola dobrá, bolo tam dosť teplo, ale verím, že sa to zlepší. Diváci boli výborní, na to, že nebolo vypredané. Je to malý zimák, takže sa to tam poriadne ozýva. Burcovali svoj tím najmä keď videli, že s nami držia krok. Dôležité bude aby sme tam dokázali vyhrať, keď už pôjde o body, ale bude to veľmi ťažké.“

Posledný turnaj, ktorý preverí zverencov trénera Romana Šimíčka a Marcela Šimurdu odohrajú oceliari v Poprade na Tatranskom pohári.

„Extraliga sa už blíži, takže naším jednoznačným cieľom je na záver prípravy podať čo najlepší výkon a pobiť sa o víťazstvo v každom zápase,“ povedal Bartoš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartoš: Na zápas v Miškovci chceme čo najskôr zabudnúť