Banskobystričania začali prípravu s nezmeneným kádrom

SITA|5. jan 2009 o 16:22

Do zimnej prípravy pred jarnou časťou najvyššej slovenskej súťaže Corgoň ligy 2008/09 sa vo futbalovom klube Dukla Banská Bystrica v pondelok 5. januára zapojilo 25 hráčov.

BANSKÁ BYSTRICA.

V A-tíme výrazné zmeny nenastali. V mužstve zostali aj vlaňajšie posily, s ktorými panovala počas jesene veľká nespokojnosť. Zranení sú Tomáš Bruško, Michal Filo, Vratislav Gajdoš a Attila Petrík. Hlavným kormidelníkom je od decembra Jozef Jankech, ktorý však nemohol zmeniť vopred naplánovaný model zimnej prípravy. "Som skôr zástancom tréningov na začiatku zimnej prípravy. Počas prvých desiatich dní by sme nemuseli hrať toľko zápasov, ale je slušné dopredu naplánované stretnutia dodržať, takže k zmene nedôjde. Čakajú nás na turnaji v Žiline v rámci Tipsport ligy kvalitní súperi, konkrétne Vítkovice, Ružomberok a Žilina. Bude to dobrá previerka. Chlapcov čaká pred prvým duelom ešte päť tréningov. Verím, že nepribrali, v klube je jednokilová tolerancia," uviedol pred začiatkom zimnej prípravy tréner Jozef Jankech, ktorý bude mať po svojom boku dvoch asistentov. Prvým je Karol Praženica a druhým bývalý dubnický kouč Juraj Bútora, ktorý bol oficiálne predstavený médiám v pondelok 5. januára. "Je to nový impulz do môjho trénerského života. Veľmi sa teším na prácu v tomto klube,“ povedal J. Bútora.

Novými tvárami v mužstve sú prevažne odchovanci. Po zranení sa vracia medzi obrancov Marián Jarabica, novým menom je Marek Hlinka. V zálohe sú dve nové tváre - Michal Rusnák a Jakub Považanec. Útok je zatiaľ bez zmien, vedenie klubu však nevylučuje nejaké odchody i príchody do mužstva. "Dlhodobo sledujú niektoré kluby našich hráčov a je možné, že určití futbalisti prestúpia. V priebehu najbližších dní budú prebiehať rokovania. V súčasnosti máme dostatočne kvalitný káder. Niektorí jednotlivci počas jesene sklamali, ale majú našu dôveru a verím, že nám ju i oplatia," uviedol majiteľ FK Dukla Banská Bystrica Ján Kováčik.

V klube je stabilizovaná situácia, finančná kríza by sa banskobystrických futbalistov v roku 2009 dotknúť nemala. Výplaty nabiehajú hráčom i ostatným zamestnancom presne načas. "Do konca tejto sezóny i na začiatku budúcej sa nás finančná kríza určite nedotkne," vyhlásil majiteľ banskobystrickej Dukly, ktorý sa vrátil aj k medializovaným informáciám okolo najdrahšej posily klubu Michala Fila. Tento útočník totiž dostával pre slabé výkony málo priestoru na ihrisku. "Nie je pravda, že som dal trénerom pokyn, aby hrával. Nemusel hrávať. Musel iba zostať v kádri. Či bude hrať, to bolo vždy na trénerovi. Nemôžem predsa hráčov, ktorých som nakúpil, zobrať domov alebo zavrieť niekam do garáže, pretože robia v kabíne zlú krv. Nemám ich kde odložiť. Tým, ktorí nepodávali dobré výkony, sme siahli na platy. Ku každému hráčovi budeme vždy pristupovať individuálne. Verím, že sa ich výkony zlepšia. Majú teraz ďalšiu šancu," netajil Ján Kováčik.

Kapitánom v Dukle zostal Ondrej Debnár, ktorý sa aj počas sviatkov individuálne pripravoval a na prvý zraz v novom roku sa tešil: "Prišli nejakí mladí chlapci z dorastu a béčka, inak zostal káder pokope. Verím, že budeme hrať lepšie ako na jeseň. Je dobré, že už na začiatku zimnej prípravy hráme zápasy a nemusíme iba behať. Čakajú nás kvalitní súperi, takže sa teším aj na tieto konfrontácie."

Prehľad stretnutí Dukly Banská Bystrica v rámci zimnej prípravy pred jarnou časťou Corgoň ligy 2008/09:

10. januára o 13.00 h: Dukla Banská Bystrica - FC Vítkovice (ČR-II. liga), F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

13. januára o 12.00 h: Dukla Banská Bystrica - MFK Ružomberok, F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

17. januára o 11.00 h: Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina, F-skupina Tipsport ligy (v Žiline)

20. januára o 16.00 h: Dukla Banská Bystrica - Spartak Vráble (II. liga, umelá tráva v B. Bystrici)

24. januára o 12.30 h: Tescoma Zlín (ČR-I. liga) - Dukla Banská Bystrica (v Luhačoviciach)

27. januára o 13.30 h: Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín (I. liga, umelá tráva v B. Bystrici)

31. januára o 13.00 h: Dukla Banská Bystrica - MTK Budapešť (Maď.-I. liga, umelá tráva v B. Bystrici)

2. februára o 14.00 h: Dukla Banská Bystrica - Honvéd Budapešť (Maď.-I. liga, umelá tráva v B. Bystrici)

15. februára o 17.00 h: Sigma Olomouc (ČR-I. liga) - Dukla Banská Bystrica

21. februára o 14.00 h: Dukla Banská Bystrica - MFK Dolný Kubín (II. liga).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Banskobystričania začali prípravu s nezmeneným kádrom