Symbolika vyšla víťazne. Dukla hrala na Štiavničkách po vyše päťsto dňoch

(Autor: TASR)
Ivan Mriška|20. feb 2021 o 16:10

Banská Bystrica zdolala Dubnicu 1:0.

BANSKÁ BYSTRICA. Písal sa 5. október 2019, futbalisti Banskej Bystrice hostili Dubnicu. Po gólovej prestrelke a výsledku 3:3 sa body delili.

Odvtedy Banskobystričania nehrali doma ani raz. Až dnes, po 504 dňoch. Bez divákov na umelej tráve privítali opäť Dubnicu

„Je to pre nás určitá symbolika. S tým súperom, ktorým sme na Štiavničkách skončili, teraz začíname,“ hovorí technický riaditeľ Dukla Banská Bystrica Ivan Šimko.

Šimko: Hreje to pri srdci

V Banskej Bystrici aktuálne prebieha rekonštrukcia hlavného štadióna, na ktorom by futbalisti Dukly mali nastupovať od jesene.

Svoje domáce zápasy hrávajú vo Zvolene, no nakoľko SFZ prišiel s myšlienkou hrať prvé jarné kolá na umelej tráve, využili tú na Štiavničkách.

„Vo vnútri ma to hreje pri srdci. Dukla jednoznačne patrí na Štiavničky. Mrzí ma, že nás pri tomto malom návrate nemohli podporiť fanúšikovia a rodinní príslušníci, vnímame však podporu všetkých. Pre fanúšikov je to o inom, keď hrá Dukla doma,“ doplnil.

Pri malom návrate domov zdolali Banskobystričania Dubnicu najtesnejším rozdielom 1:0.

„Bolo to skvelé, hrať konečne doma. Je to iné ako cestovať do Zvolena. Banskobystričania nám ukazujú, že futbal majú radi. Nebol to ešte ten ozajstný návrat, na ktorý všetci čakáme, ale aspoň niečo,“ povedal po zápase kapitán Róbert Poljevka.

Ťažký zápas, tri body sa rátajú

S výkonom nebol úplne spokojný, no tešia ho tri body.

„Ťažký zápas. Vieme hrať aj lepšie, no momentálne sme vo fáze, kedy sú dôležité výsledky. Tri body sa počítajú a sústredíme sa už na ďalší zápas. Ideme za vytúženým cieľom,“ dodal.

Jediný gól zápasu strelil v 55. minúte Miladin Vujoševič.

„Dostal som dobrý center, lopta mi sadla a padlo to tam. Dubnica bola nepríjemným súperom, bol to ťažký duel, preto máme z troch bodov veľkú radosť,“ povedal autor jediného gólu.

Povedali si, že idú odznova

Nulu v zápase si udržal brankár Matúš Hruška.

„V minulom zápase sme inkasovali veľa gólov, preto sme si v kabíne povedali, že ideme začať odznova. A vyšlo to. Ďakujem spoluhráčom, že nepúšťali súpera do šancí,“ uviedol.

Banskobystričania nastúpili do zápasu s cieľom odčiniť minulotýždňovú prehru s juniorkou Slovana Bratislava.

„Po nešťastnom zápase je to pre nás vydreté víťazstvo. Potrebovali sme vyhrať, čo sme aj splnili. Mohlo to byť z našej strany však lepšie. Teší, že sme neinkasovali, mohli sme premeniť aj viac šancí,“ zhodnotil tréner Banskej Bystrice Stanislav Varga.

Nakoľko Liptovský Mikuláš iba remizoval a Skalica dokonca prehrala, Banská Bystrica si po výhre upevnila miesto na čele tabuľky. Jej náskok je už trojbodový. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Symbolika vyšla víťazne. Dukla hrala na Štiavničkách po vyše päťsto dňoch