Auto som šoféroval ja, vypovedal na polícii Weissov kamarát

Vladimír Weiss má problém.
Vladimír Weiss má problém. (Autor: SITA)
SITA|4. okt 2016 o 12:04

Vladimíra Weissa mladšieho polícia obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

BRATISLAVA. V prípade slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho, ktorého obvinila polícia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, sa objavila nová výpoveď. Informuje o tom denník Plus jeden deň.

Zodpovednosť na seba vzal Weissov kamarát David.

"Ja som šoféroval. Bol som o tom už aj vypovedať na polícii. Urobili sme hlúposť, že sme išli v aute desiati. To je všetko, čo môžem v tejto chvíli k celej záležitosti povedať," povedal David pre spomenutý zdroj.

Weissa obvinili

Dvadsaťšesťročný krídelník sedel vo vozidle, ktoré zastavila policajná hliadka v nedeľu v skorých ranných hodinách v Bratislave. O prípade informovala TV JOJ.

Weiss sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi. V aute sa údajne nachádzalo ďalších desať ľudí.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe doposiaľ vykonaných procesných úkonov obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči dvadsaťšesťročnému Vladimírovi W. z Bratislavy. Vzhľadom sa súčasné štádium konania, bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," uviedla pre agentúru SITA bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Kozák ho vyradil z tímu

Weiss je hráčom katarského klubu Al-Gharafa. Figuroval v nominácii trénera SR Jána Kozáka na blížiace sa zápasy proti Slovinsku (v sobotu 8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. 10. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

Vo svetle posledných informácií sa Ján Kozák rozhodol nevyužiť Weissove služby v týchto stretnutiach.

Vladimír Weiss si v najbližšom kvalifikačnom dvojzápase slovenský dres neoblečie.
Vladimír Weiss si v najbližšom kvalifikačnom dvojzápase slovenský dres neoblečie. (Autor: SITA)

"Pokiaľ ide o Vlada Weissa, snažili sme sa s ním spojiť, nepodarilo sa nám to. Máme informáciu, že by mal prísť v priebehu krátkeho obdobia. Veľmi rád sa s ním porozprávam," vravel Kozák na tlačovej konferencii po zraze.

"Rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii. Na svoju prácu potrebujeme pokoj a čisté hlavy. Uvidíme, ako vyšetrovanie dopadne. Potom môžeme urobiť ďalšie závery. Vlada mám veľmi rád, vždy bol kľúčový a užitočný hráč a mužstvu veľakrát pomohol," dodal skúsený reprezentačný kouč.

Weiss: Všetko sa vysvetlí

Weiss reprezentoval Slovensko na MS 2010 aj ME 2016. Zraz národného tímu bol v pondelok v Senci do 15.00 h, Weiss podľa Plus jeden deň prišiel až pred piatou hodinou a následne trénerovi vysvetľoval, čo sa stalo.

Pri odchode vravel: "Nešoféroval som. Všetko sa vysvetlí," citoval ho Plus jeden deň.

Portál netky.sk získal vyjadrenie Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa, ktorý bol prítomný počas výsluchu svojho klienta.

"S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá," vyhlásil Kuráň.

"Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu, je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena."

Podľa Kuráňa Weiss nešoféroval vozidlo: "Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Auto som šoféroval ja, vypovedal na polícii Weissov kamarát