Spor o peniaze, nevyjasnené kauzy. Futbalisti si ničia imidž

Vladimír Weiss mladší vypadol z národného tímu.
Vladimír Weiss mladší vypadol z národného tímu. (Autor: TASR)

Pred dvojzápasom so Slovinskom a Škótskom cítiť, že všetko nefunguje ideálne.

SENEC. Futbalová reprezentácia si poslednými aférami ničí imidž, ktorý si získala nedávnymi úspechmi. Nevysvetlené a nejasne spory ešte prehlbujú u fanúšikov špekulácie. Futbalistov pritom už v sobotu čaká v Slovinsku druhý zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018, potom 11. októbra privítajú Škótsko.

Na tlačovke sa v pondelok pred novinárov posadil aj šéf zväzu Ján Kováčik. Všetci očakávali, že sa vyjadrí k Vladimírovi Weissovi, ktorý bol práve v tom čase obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Omyl. Prezident iba informoval o spolupráci s novým sponzorom a odišiel.

„K dispozícii máme šestnásť hráčov. Dúbravka, Hamšík i Kucka by mali stihnúť podvečerný tréning, Kiss mal problémy s lietadlom. Nie sú tu ani Hubočan a Škrtel, ktorý mal operáciu nosa,“ začal tlačovú konferenciu reprezentačný tréner Ján Kozák.

Ani on chýbajúceho Weissa vôbec nespomenul. Pripomenuli ho až novinári.

S Weissom nehovoril

„Snažili sme sa s Vladkom spojiť, ale osobne sme s ním nehovorili. Jeho právny zástupca nás informoval, že v priebehu krátkeho času by mal medzi nás prísť,“ vysvetľoval Kozák.

„Porozprávam sa s ním, ale rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii, pretože na prácu potrebujeme pokoj a čisté hlavy. Uvidíme, ako dopadne vyšetrovanie tejto záležitosti, a potom budeme robiť ďalšie závery,“ dodal kouč.

Dvadsaťšesťročného krídelníka Weissa zastavila podľa televízie JOJ policajná hliadka v nedeľu v skorých ranných hodinách v Bratislave. Vraj sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi. V aute sa údajne nachádzalo ďalších desať ľudí.

Proti obvineniu Weiss a jeho právny zástupca Juraj Kuráň podajú sťažnosť. Futbalista podľa Kuráňa ani nešoféroval automobil. Právny zástupca tvrdí, že hráča polícia šikanovala a robila nátlak pri dychovej skúške a odbere krvi. Weissa včera prepustili z cely predbežného zadržania na slobodu.

Pre Kozáka sa prípad skončil

„Z toho, čo sa stalo, som smutný, pretože Vlada mám ako hráča veľmi rád. Je to pre nás užitočný, kľúčový hráč. Vo veľa zápasoch nám pomohol alebo ich dokonca rozhodol," naznačil Kozák.

Weiss bol najproduktívnejším slovenským hráčom v predchádzajúcej kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016. Okrem šiestich asistencií raz skóroval. Vedel sa presadiť v hre jeden na jedného a tím z toho ťažil. Gólom a asistenciou proti Rusku upútal aj na majstrovstvách Európy 2016.

„Hrali sme už bez Stocha, bez Weissa a budeme hrať aj bez ďalších hráčov. Aj iní musia dostať šancu, aby mohli potvrdiť oprávnenie svojej nominácie a potenciál. Pre mňa sa tento prípad skončil, nebudem sa o ňom viac rozprávať,“ zdôraznil Kozák.

Kauzy hráčom nepomáhajú

Po majstrovstvách Európy vo Francúzsku, kde Slováci skončili v osemfinále, sa do popredia dávajú viaceré mimofutbalové témy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Spor o peniaze, nevyjasnené kauzy. Futbalisti si ničia imidž