02.08.2024 08:30
Deň 7
Minúta po minúte
Live

Američanka prežila traumu na toalete, o pár dní bude útočiť na zlatú medailu

Kendall Ellisová.
Kendall Ellisová. (Autor: X / RunBlogRun)
SITA|2. aug 2024 o 15:13

Dvadsaťosemročná rodáčka z Floridy uviazla v prenosnej toalete.

BRATISLAVA. Jednou z favoritiek na zisk zlatej medaily na OH 2024 v Paríži v behu na 400 m bude Američanka Kendall Ellisová.

Na konci júna však zažila udalosť, ktorá ju mohla pripraviť o účasť na Hrách v metropole Francúzska.

Dvadsaťosemročná rodáčka z Floridy totiž krátko pred internými americkým kvalifikačnými pretekmi uviazla v prenosnej toalete a takmer nestihla to, kvôli čomu dlhé roky trénovala.

Pomoci sa Ellisová dočkala po približne desiatich minútach. Po pretekoch priznala, že počas nešťastného incidentu ju zavalila vlna paniky a strachu, zvlášť po tom, čo na jej niekoľkominútový krik a búchanie nikto nereagoval.

„Najprv som bola v pohode, ale približne po piatich minútach to na mňa doľahlo. Priznávam, že mi nebolo všetko jedno.

Pár minút som len čakala, bolo mi trápne kričať vo vnútri toalety, ale potom som zistila, že inú možnosť nemám.

Keď som sa z toho dostala, povedala som si, že je to predzvesť niečo veľkého,“ povedala olympijská víťazka zo štafety 4x400m na predchádzajúcich Hrách v japonskom Tokiu.

Ellisová kvalifikačné jazdy napokon zvládla bravúrne. Triumfovala v semifinále i vo finále, čím si v nabitej americkej konkurencii zabezpečila miestenku do Paríža.

Tam bude štartovať nie len v obľúbenej štafete, ale aj v individuálnych pretekoch.

„Som tu preto, aby som urobila radosť sebe, blízkym a krajine,“ doplnila Američanka.

Radosť z jej prípadného úspechu by dozaista mala aj spoločnosť Charminom, ktorá podpísala s Ellisovou pred mesiacom sponzorskú zmluvu. Ako inak, ide o výrobcu a distribútora prenosných toaliet.

Olympijské preteky žien v behu na 400 m sú na programe 5. a 6. augusta.

Carlos Alcaraz.
dnes 15:00
Alcaraz predviedol ďalší dominantný výkon, na ceste do finále nestratil ani setVo finále sa stretne s lepším z dvojice Novak Djokovič - Lorenzo Musetti.
dnes 15:00
Kendall Ellisová.
dnes 15:13
Američanka prežila traumu na toalete, o pár dní bude útočiť na zlatú medailuDvadsaťosemročná rodáčka z Floridy uviazla v prenosnej toalete.
dnes 15:13
Talianske tenistky Sara Erraniová (vľavo) a Jasmine Paoliniová v semifinále štvorhry na OH 2024 v Paríži.
dnes 15:34
Paoliniová si napravila chuť vo štvorhre. So svojou krajankou vyradili české duoTaliansku tenistku vyradila z turnaja dvojhry Anna Karolína Schmiedlová.
dnes 15:34
Zuzana Paňková na OH 2024 v Paríži.online
dnes 13:401
ONLINE: Kajak kros na OH 2024, Eliška Mintálová, Zuzana Paňková dnes LIVE (kvalifikácia)Sledujte online prenos z kajak krosu na OH 2024. Predstavia sa aj Zuzana Paňková a Eliška Mintálová
dnes 13:401
Ilustračná fotka.
Miloslav Šebeladnes 14:00
Rýchlo a zbesilo vo vodnom kanáli. Slalomári majú ďalšiu šancu na medailu. Čakajú ich ostré súbojeNovou disciplínou na OH je kajak kros.
Miloslav Šebeladnes 14:00
Tureckí športoví strelci Sevval Ilayda Tarhanová a Yusuf Dikec počas OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 11:15
Je ruka vo vrecku frajerina? Tréner komentuje strelca, z ktorého je hit sociálnych sietíYusuf Dikec pomohol k tomu, že Turecko má prvú medailu zo streľby.
Miroslav Kováčikdnes 11:15
Fernando Dayan Jorge Enriquez.
dnes 14:18
Trénoval medzi krokodílmi a zachránil topiacu ženu. Kanoista chce dôstojne reprezentovať utečencovFernando Dayan Jorge Enriquez opustil rodnú krajinu sedem mesiacov po zisku zlata na OH 2021 v Tokiu.
dnes 14:18
Tamara Potocká.
dnes 11:513
Potocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostalaPotocká bola po prvej obrátke na čele, za svojim rekordom však výrazne zaostala
dnes 11:513
Alžírčanka Imane Khelifová (vľavo) v súboji s Angelou Cariniovou na OH 2024 v Paríži.  Dve boxerky čelia na olympiáde nenávisti, že nie sú ženy. Čo s tým majú Rusi?Budúcnosť boxu na olympiáde je neistá.
Anna Karolína Schmiedlová po semifinále OH v Paríži.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tranzu. Po zápase hovorila iba tri minútyV zápase o bronz sa Slovenka stretne so svetovou jednotkou.
Titanilla Bőddnes 00:2519
Slovenský džudista Márius Fízeľ na OH 2024 v Paríži.
dnes 11:38
Fízeľ sa o olympijskú senzáciu nepostaral. Proti favoritovi bojoval, no nestačilo toV osemfinálovom súboji prehral s favorizovaným Ališerom Jusupovom na ippon.
dnes 11:38
Márius Fízeľ.
dnes 10:54
Fízeľ olympijskú premiéru zvládol, v ďalšom kole však čelí favoritoviVo svojej premiére pod piatimi kruhmi zdolal reprezentanta Fidži Gerarda Takayawu.
dnes 10:54
Sprava starostka Paríža Anne Hidalgová, Anastasia Koženková a Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Starostka Paríža vyznamenala ukrajinských olympionikov, chcela tým prejaviť solidaritu počas vojnyVyznamenanie si v mene všetkých ukrajinských športovcov prevzali veslárka Anastasia Koženková a skokan do vody Oleksij Sereda.
dnes 10:51
Gabriela Gajanová: ONLINE prenos z pretekov žien na 800 m na OH Paríž 2024.online
dnes 16:45
ONLINE: Preteky žien na 800 m na OH 2024, Gabriela Gajanová dnes LIVESledujte online prenos z pretekov žien na 800 m na OH 2024. Predstaví sa aj Gabriela Gajanová.
dnes 16:45
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Američanka prežila traumu na toalete, o pár dní bude útočiť na zlatú medailu