Z nuly vybudovali kvalitný míting. Ôsmy ročník JBL Jump Fest bude bronzový

Nemecký skokan Markus Rehm počas JBL Jump Festu v Košiciach.
Nemecký skokan Markus Rehm počas JBL Jump Festu v Košiciach. (Autor: TASR – František Iván)
TASR|17. jan 2023 o 22:25

Populárne podujatie v centre Košíc sa uskutoční vo štvrtok 8. júna.

KOŠICE. Atletický JBL Jump Fest v Košiciach bude mať tento rok po prvý raz štatút bronzového mítingu World Athletics Continental Tour.

Populárne podujatie v centre Košíc, ktorého 8. ročník sa uskutoční vo štvrtok 8. júna na Alžbetinej ulici v Košiciach, sa ocitlo aj v kalendári Svetovej atletiky (World Athletics) s bronzovým štatútom.

Takýchto podujatí je na svete iba 50. Ako informoval portál atletika.sk., zo slovenských vrcholných podujatí majú štatút ešte:

  • chodecká Dudinská päťdesiatka (zlatý)
  • míting P-T-S (strieborný)
  • Banskobystrická latka (strieborný)
  • chodecká Záhorácka dvadsiatka (bronzový)
  • halový míting Elán (challenger)
  • MMM (World Athletics Elite Label)
  • ČSOB Bratislava Marathon (World Athletics Label)

"Tešíme sa, že po siedmich ročníkoch náš úspešný príbeh pokračuje. Z nuly a na kolene sme vybudovali míting, ktorý sa dostal medzi prestížne svetové podujatia.

Elitných atlétov privítame 8. júna, pričom budú môcť tentoraz získavať zaujímavé body do svetového rebríčka, ktorý je jednou z možností, ako sa kvalifikovať na vrcholné podujatia.

Súťažiť sa bude v skoku do diaľky mužov i žien, v trojskoku mužov, behu na 60 m prekážok mužov i žien a takisto v hladkom mužskom šprinte na 60 metrov. Novinkou bude rozšírenie počtu štartujúcich v každej disciplíne na šesť pretekárov.

Veríme, že toto všetko pomôže k tomu, aby sa ešte výraznejšie zlepšila športová úroveň súťaží," uviedol pre atletika.sk marketingový manažér podujatia Peter Samuelis.

Organizátori z o. z. Atletika Košice s podporou mesta Košice a Košického samosprávneho kraja nezabudli ani na malých adeptov atletiky. Mládežnícke súťaže v rámci JBL Jump Fest-u 2023 sa uskutočnia v stredu 7. júna.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Z nuly vybudovali kvalitný míting. Ôsmy ročník JBL Jump Fest bude bronzový