Organizátori EYOF zrušili jednu z disciplín: Zdravie a bezpečnosť sú prvoradé

Vonkajší areál krytej plavárne, kde sa budú konať súťaže EYOF 2022 prechádza rozsiahlou obnovou.
Vonkajší areál krytej plavárne, kde sa budú konať súťaže EYOF 2022 prechádza rozsiahlou obnovou. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
SITA|13. apr 2022 o 14:38

Rozhodnutie sa vraj nerodilo ľahko.

BRATISLAVA. V piatok 15. apríla sa začne odpočet 100 dní do začiatku Európskeho olympijského festivalu mládeže 2022 v Banskej Bystrici, prestížne podujatie pre mládež sa pod Urpínom uskutoční od 24. do 30. júla.

Organizátori podujatia na stredajšej tlačovej konferencii informovali o tom, že začínajú zintenzívňovať a doťahovať prípravy, keďže letný športový sviatok sa nezadržateľne blíži.

"Naším cieľom je pripraviť podujatie na medzinárodnej úrovni, ktoré zviditeľní Slovensko i Banskú Bystricu na športovej mape Európy.

Preto nepretržite pracujeme na tom, aby mali zahraniční športovci čo najlepšie dojmy a pocity z mesta, ktoré ich bude hostiť posledný júlový týždeň tohto roka," poznamenal banskobystrický primátor Ján Nosko, ktorý je tiež prezident organizačného výboru EYOF 2022.

Rokovali s každým

Riaditeľ organizátorov Peter Hamaj v stredu informoval o stave príprav a prezradil, že počas podujatia budú v Banskej Bystrici dopravné obmedzenia len počas súťaží v cyklistike.

Pod Urpínom sa mali mladí športovci predstaviť pôvodne v jedenástich športoch, no z programu napokon vypadol triatlon.

Matej Tóth.
Matej Tóth. (Autor: TASR)

"Rozhodnutie o vypustení triatlonu sa nerodilo ľahko. Rokovali sme s každým zainteresovaným oddelením organizačného výboru.

Zdravie a bezpečnosť mladých olympijských nádejí a návštevníkov športového podujatia a zároveň obyvateľov mesta Banská Bystrica sú pre organizátorov EYOF najdôležitejšie,“ poznamenal Hamaj.

Tóth verí v úspešné podujatie

Niektoré súťaže EYOFu sa uskutočnia aj na športoviskách VŠC Dukla Banská Bystrica.

"Dukla má nádherný nový štadión a bola by škoda, keby sa nevyužil na tak významné podujatie. Takže hlavný stánok bude počas EYOFu práve na Štadióne SNP v Banskej Bystrici, kde sa bude súťažiť v atletike.

V našej športovej hale budú bojovať džudisti. Takisto zabezpečujeme pre organizátorov aj ubytovanie, medicínske a antidopingové centrum. Myslím si, že celý areál bude v srdci EYOF a teším sa z toho, že takto môžeme prispieť, verím, že k úspešnému podujatiu. Určite sa budú podieľať na jeho organizácii aj s naši zamestnanci," uviedol riaditeľ VŠC Dukla Matej Tóth, niekdajší elitný chodec je tiež ambasádor festivalu.

Organizátori podujatia tiež informovali a sprievodnom programe, súčasťou EOYFu bude aj veľká fanzóna v parku pod pamätníkom SNP.

Návštevníci si budú môcť vyskúšať rôzne druhy športov pod dohľadom skúsených profesionálov.

"V rámci programu nás čakajú tie najlepšie koncerty slovenských interpretov, ale aj oficiálny otvárací a záverečný ceremoniál. Každý návštevník si tu nájde svoje. Či už ochutná kvalitné jedlo, zašportuje si alebo zažije bohatý kultúrno-športový mix aktivít,“ ozrejmil marketingový riaditeľ EYOF 2022 Lukáš Donoval.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Organizátori EYOF zrušili jednu z disciplín: Zdravie a bezpečnosť sú prvoradé