Aršavin je na prahu prestupu do Arsenalu

SITA|29. jan 2009 o 08:19

Anglický Arsenal Londýn a ruský Zenit Petrohrad sú blízko k dohode.

LIVERPOOL. Ľady rokovaní medzi anglickým futbalovým klubom Arsenal Londýn a ruským Zenitom Petrohrad sa pohli a obe strany sú blízko k dohode o prestupe Andreja Aršavina na Emirates Stadium.

Príchod reprezentačného špílmachra ku "kanonierom" by mal byť jedným z očakávaných vrcholov zimného prestupového obdobia. Tréner Arsenalu Arsene Wenger je síce známy skôr stratégiou výchovy mladých talentov, ale tentoraz je pripravený dotiahnuť do konca snahu získať hotového hráča, ktorého cena sa pohybuje okolo 15 miliónov libier.

Po stredajšom ligovom stretnutí s Evertonom (1:1) francúzsky kouč vyjadril presvedčenie, že úspech je na dosah a "The Gunners" by sa mohli dočkať prvej januárovej posily. "Už je to na 90 percent dohodnuté, neviem, ako sa veci pohli v priebehu stredy, bol som úplne sústredený na zápas s Evertonom. V tejto brandži však hrá svoju rolu aj 10-percentná šanca, pretože ľudia v nej rýchlo menia svoje názory," povedal Wenger, ktorého zverenci sa po remíze v Goodison Parku nachádzajú na 5. priečke tabuľky Premier League a miestenka v budúcom ročníku Ligy majstrov sa im vzďaľuje.

Aršavinov zamestnávateľ Zenit Petrohrad nedávno oznámil, že výška odstupného za stredopoliara nie je prekážkou dohody s Arsenalom. Prestup podľa petrohradskej strany uviazol na finančných požiadavkách hráča. Úradujúci držiteľ Pohára UEFA prestupovú sumu nezverejnil, ale hovorca klubu Alexej Petrov v pondelok naznačil, že cena odráža hráčovu "reálnu hodnotu na trhu". Zenit si za svojho špílmachra mal pýtať 20 miliónov libier, Arsenal údajne ponúkol podstatne menej.

Až doteraz Aršavin vinil za pomalý postup rokovaní klub a jeho vysoké nároky, Zenit teraz vrátil loptu na hráčovu stranu. V Petrohrade Aršavin zarába 3,5 milióna dolárov ročne, s prestupom do Londýna sa pravdepodobne bude musieť zmieriť s nižším príjmom. Dohoda je podľa Zenitu ešte stále reálna, ale jej podmienkou je Aršavinov ústup z požiadaviek. Doterajší zamestnávateľ je navyše ochotný znížiť jeho cenu, ak Aršavin vráti 2,5 milióna eur, teda polovicu zo sumy, ktorú dostal pri podpise zmluvy v roku 2006.

Nachádzate sa tu:
Domov