Armstrong svoje tresty naďalej nekomentuje

SITA|23. okt 2012 o 08:21

Potrestaný Lance Armstrong, ktorý pondelkovým rozhodnutím Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) dostal doživotný zákaz športovať.

LOS ANGELES. Potrestaný Lance Armstrong, ktorý pondelkovým rozhodnutím Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) dostal doživotný zákaz športovať a prišiel aj o sedem titulov z cyklistickej Tour de France, zatiaľ verejne nevystúpil a nevysvetlil svoj postoj k celej záležitosti.

Momentálne jediným jeho komentárom k dištancu je zmena profilu na sociálnej sieti Twitter. Do pondelka bola jeho charakteristika na konte @lancearmstrong "Otec piatich úžasných detí, sedemnásobný víťaz Tour de France, naplno bojujúci proti rakovine, čiastočný triatlonista."

Pár hodín po rozhodnutí UCI už na Armstrongovom profile svietilo: "Vychovávam 5 detí. Bojujem proti rakovine. Plávem, bicyklujem, behám a hrám golf kedykoľvek môžem." Bol to jediný komentár, ktorý sa verejnosť dozvedela od Armstronga v posledných hodinách.

Armstronga mnohí považujú za najväčšieho klamára v dejinách športu. Americká antidopingová agentúra (USADA) pred pár dňami informovala o získaní nevyvrátiteľných dôkazov, že Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ, tím US Postal Service, boli zapletení do "najsofistikovanejšieho, najprofesionálnejšieho a najúspešnejšieho dopingového programu v histórii športu".

Svoje 202-stranové rozhodnutie o doživotnej suspendácii cyklistu a ďalších 1000 strán podporných dôkazov zaslala UCI a Svetovej antidopingovej agentúre (WADA). Dôkazy obsahujú výpovede 26 osôb, z ktorých 15 bolo v kontakte s jazdcami a oboznámených s dopingovými aktivitami US Postal Service.

Armstrongovi odobrala USADA v septembri všetkých sedem celkových triumfov, ktoré získal na najprestížnejších pretekoch na svete Tour de France. USADA to oznámila po tom, ako 41-ročný Texasan odmietol ďalej bojovať proti obvineniam z užívania dopingu. Tresty v pondelok potvrdila aj UCI.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong svoje tresty naďalej nekomentuje