Antlovým asistentom sa stal Hruščák, rozpočet Košičanov bude 200-tisíc

Rado Antl (vľavo) si chce splniť sen a zahrať si so synom.
Rado Antl (vľavo) si chce splniť sen a zahrať si so synom. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|22. júl 2019 o 19:38

Hádzanári začali prípravu na extraligu.

Hádzanári Košice Crows začali letnú prípravu: fotogaléria

22.7.2019

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows odštartovali v pondelok podvečer letnú prípravu na extraligovú sezónu 2019/20 pod trénerskou taktovkou Radoslava Antla.

Známe je už aj meno jeho asistenta, ktorým sa stal Patrik Hruščák.

Keďže bude pôsobiť aj v pozícii hráča, pripojí sa tak k hrajúcemu prezidentovi klubu i hrajúcemu trénerovi.

Káder Košičanov je už takmer kompletný, väčšina hráčov bude hrať zadarmo na poloprofesionálnej báze.

Fabišík: Berieme to smrteľne vážne

Ambície nováčika extraligy nie sú malé, no vzhľadom na kvalitu kádra sú podľa prezidenta klubu Filipa Fabišíka dosiahnuteľné.

„Chceli by sme sa umiestniť do prvej šestky a v nej ponaháňať tých najlepších. Myslím si, že máme silný káder a ideme dať do toho všetko. Berieme to smrteľne vážne,“ povedal Fabišík.

„Sme radi, že sa k nám vrátil Maroš Hájnik, skúsený chlapec, ktorý hral extraligu. Navyše je ľavák, takže pre nás ideálna posila na krídlo. Na pozíciu spojky si tréner Antl našiel hráča z Bosny a Hercegoviny. Mali by sme mať teda kvalitu na všetkých postoch vyváženú. Nejaké príchody ešte sú v štádiu riešenia, ale oznámime ich, až to bude definitívne uzavreté.“

Rovnako ako vlani, aj v nasledujúcej sezóne budú hrať Košičania zadarmo.

„Väčšina chlapcov bude aj naďalej fungovať ako poloprofesionáli alebo amatéri, keďže skoro všetci majú aj iné zamestnania. Samozrejme, nejaké finančné kompenzácie za ich čas, ktorý hádzanej venujú, určite budú. Čo sa týka samotného rozpočtu, vzhľadom na to, že financujem aj chod haly, bude sa pohybovať okolo 200-tisíc eur na rok,“ uviedol prezident klubu.

Antl si chce splniť sen a zahrať si so synom

Košický kormidelník Radoslav Antl sa počas sezóny chce predstaviť aj v pozícii hráča, no prioritu bude mať trénerská taktovka.

„Chcem najmä získavať skúsenosti ako tréner. Viesť mužstvo a postupne sa učiť. Nevylučujem, že v niektorých zápasoch nastúpim, obzvlášť ak by sme mali zranených hráčov, ale nebude to priorita. Myslím si, že káder je kvalitný a prišli aj mladí chlapci ako môj syn, alebo syn Saša Radčenka. Bude to aj o tom, aby získavali skúsenosti a učili sa od starších,“ skonštatoval Antl, ktorý by sa mohol na palubovke naraz objaviť so synom.

„Máme akurát jeden problém, pretože obaja hráme na rovnakej pozícii. Budem teda musieť stiahnuť pravé krídlo, kam sa presuniem ja a on by mohol ísť na ľavú stranu. Už pred pätnástimi rokmi som sníval o tom, že by som si raz chcel so synom zahrať v súťažnom zápase. Môžem garantovať, že urobím všetko pre to, aby sa to podarilo.“

Pozíciu asistenta bude v Košiciach zastávať Patrik Hruščák, na spoluprácu s ktorým sa už Antl teší.

„Patrik je veľmi rozumný človek a má veľa dobrých nápadov. Samozrejme, ja mám svoju víziu a určite sa navzájom dohodneme. Viem, ktorým smerom sa chceme uberať. Určite ho však nechám viesť niektoré tréningy. Ja som v tomto smere otvorený porozprávať sa o nových metódach, ale rozhodujúce slovo budem mať ja.“

Hruščák vyštudoval trénerstvo

Hruščák sa na novú výzvu teší a nevie sa dočkať začiatku sezóny.

„Rado mi dal ponuku robiť mu asistenta a ja som to prijal. Teším sa na to, pretože aj preto som si spravil vysokú školu trénerstva a po skončení aktívnej kariéry by som sa chcel uberať práve týmto smerom. Budem sa k tomu snažiť pristupovať zodpovedne,“ povedal Hruščák.

S Radom Antlom budú mať úlohy navzájom rozdelené, pričom už pred začiatkom prípravy spolu komunikovali takmer každý deň.

„Bavili sme sa o našich predstavách, čo sa týka tréningov. Niektoré budem viesť ja, pretože Rado má aj ďalšie povinnosti, ale vždy sa budem snažiť aplikovať veci, ktoré naordinuje. Samozrejme, budem chcieť pridať aj niečo svoje. Človek má úplne iný pohľad na hru priamo z ihriska a iný z lavičky. Ja mu budem počas zápasov dávať spätnú väzbu a verím, že nám to spolu pôjde dobre.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Antlovým asistentom sa stal Hruščák, rozpočet Košičanov bude 200-tisíc