Anglicko
Anglicko
EURO 2024
06.07.2024, Vyraďovacia fáza | Štvrťfinále
Merkur Spiel-Arena Düsseldorf
18:00
Švajčiarsko
Švajčiarsko

Hviezda Premier League bráni trénera Southgatea: Zlepšiť sa musíme my

Phil Foden a Denis Vavro v súboji o loptu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024.
Phil Foden a Denis Vavro v súboji o loptu v zápase Slovensko - Anglicko v osemfinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. júl 2024 o 10:36

Podľa neho musia hráči prevziať väčšiu časť viny za výkony.

BLANKEHAIN. Anglický futbalový reprezentant Phil Foden vyhlásil, že hráči musia prevziať väčšiu časť viny za doterajšie nepresvedčivé výkony na EURO 2024 v Nemecku.

Jeden z topfavoritov šampionátu herne sklamal v základnej skupine a v osemfinále bol na pokraji vyradenia v súboji so Slovenskom (2:1 pp). Vo štvrťfinále sa Anglicko stretne v sobotu so Švajčiarskom.

Foden uviedol, že mu je ľúto trénera Garetha Southgatea, ktorý čelí ostrej kritike zo strany anglických médií i fanúšikov.

"Hráči musia prevziať časť viny. Lídri tímu sa musia spojiť a nájsť riešenie, prečo to nefunguje," tvrdí stredopoliar Manchestru City s tým, že tréner má iba obmedzené možnosti nastaviť hráčov do systému, ale na ihrisku už musia úlohy plniť oni.

"Zlepšiť sa musíme hlavne my. Nebol som najlepší hráč v Premier League, aby som sem prišiel a neukázal to," sebakriticky poznamenal Foden, ktorý dostal v máji cenu pre najlepšieho futbalistu anglickej ligy.

Angličania vyhrali na ME základnú C-skupinu, no výkonmi proti Srbsku (1:0), Dánsku (1:1) a Slovinsku (0:0) zaostali za očakávaniami.

V osemfinále proti Slovákom ich pred vyradením zachránil až gól Judea Bellinghama v 95. minúte na 1:1, Harry Kane potom v predĺžení rozhodol o postupe do štvrťfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Hviezda Premier League bráni trénera Southgatea: Zlepšiť sa musíme my