Holandsko
Holandsko
EURO 2024
10.07.2024, Vyraďovacia fáza | Semifinále
Signal-Iduna-Park Dortmund
21:00
Anglicko
Anglicko

Milujeme Southgatea, vravia hráči Anglicka. Do tímu vniesol pocit spolupatričnosti

Gareth Southgate a Harry Kane.
Gareth Southgate a Harry Kane. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|8. júl 2024 o 18:24

Anglicko je pod vedením trénera v treťom semifinále.

DORTMUND. Gareth Southgate je presne tým, čo Anglicko ako líder potrebuje, a vniesol do tímu, ktorý počas EURO 2024 zosilnel a nikdy nebol motivovanejší, pocit spolupatričnosti, povedal v pondelok obranca Luke Shaw.

Southgate je vynikajúci manažér, ktorý má obdiv hráčov a nezaslúži si kritiku za to, že Anglicko sa v Nemecku zadrhlo, uviedol Shaw pred stredajším semifinále proti Holandsku.

"Naozaj nás posunul na vyššiu úroveň, žiaden manažér nebol naozaj taký úspešný ako on, ako to, čo robí v poslednom čase.

Teraz je to ďalšie semifinále a pre mňa aj pre nás ako hráčov platí, že ho milujeme. Myslím si, že je naozaj dobrý, je presne taký, akého potrebujeme.

Vie, ako riadiť svojich hráčov a aké sú ich potreby, a pre mňa je to jasné ako facka... skutočná spolupatričnosť, ktorú máme vo vnútri tohto tímu, sa naozaj točí okolo toho, čo Gareth vytvoril, a práve to nám pomáha v týchto zápasoch zakopnúť," dodal Shaw na tlačovej konferencii.

Ľavý obranca vynechal prvých päť zápasov Anglicka kvôli zraneniu, ale teraz je fit, pripravený hrať a chce sa Southgateovi odvďačiť za to, že pri ňom stojí.

Povedal, že necítil žiadny tlak, keď sa prvýkrát objavil na turnaji s Anglickom 12 minút pred štvrťfinálovým vyradením Švajčiarmi, a považoval za nervóznejšie sledovať zápasy z lavičky.

Hoci Anglicko v Nemecku podľahlo sérii priemerných výkonov, jeho nedávna bilancia je pozoruhodná - Southgate doviedol svoj tím do semifinále na troch z posledných štyroch veľkých turnajov.

Stredajší zápas v Dortmunde je pre Anglicko šancou dostať sa do svojho tretieho veľkého finále a prvého na cudzej pôde, a to proti Španielsku alebo Francúzsku.

Shaw povedal, že kolísavý postup Anglicka na turnaji preveril jeho odolnosť a že mužstvo je tak zohraté ako nikdy predtým.

"Či už hráte dobrý alebo zlý futbal, dôležité je vyhrávať zápasy," povedal.

"Či sa to ľuďom páči alebo nie, tak ako hráme, sme v semifinále a to je všetko, na čom záleží."

Shaw zohral dôležitú úlohu vo finále EURO 2020, keď po dvoch minútach v Londýne vystrelil Anglicku skvelým zásahom proti Taliansku, ktoré prehralo až v penaltovom rozstrele, čo bolo podľa jeho slov to najhoršie, čo kedy zažil.

"Musíme mať vieru. Viera sa vďaka posledným dvom zápasom určite buduje, ale je na nás, aby sme to dokázali na ihrisku," dodal.

"Motivácia je obrovská... Vo finále ešte nie sme, čaká nás ešte jeden obrovský zápas proti veľmi kvalitnému súperovi. Ale áno, samozrejme, hlad a motivácia sú najvyššie a áno, sme pripravení."

Pavúk EURO 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Milujeme Southgatea, vravia hráči Anglicka. Do tímu vniesol pocit spolupatričnosti