Adrenalín ju posúval dopredu. Nebála som sa o svoj výkon, vraví Kuzminová

Slovenská biatlonistka Anastastia Kuzminová počas ME v Osrblí.
Slovenská biatlonistka Anastastia Kuzminová počas ME v Osrblí. (Autor: TASR)
Matej Hank|28. jan 2024 o 14:25

V zmiešanej štafete patrila k najlepším.

OSRBLIE. Štafetu preberala na jedenástom mieste a odovzdala ju na vynikajúcom šiestom. Anastasia Kuzminová v treťom úseku zmiešanej štafety na ME v biatlone v Osrblí poriadne zamakala bežecky a vyšlo to aj strelecky. 

Na dvoch položkách urobila dokopy dve chyby, no vďaka rýchlym a presným dobíjaniam nemusela ísť do trestného okruhu. 

Bežecky išla najlepšie zo všetkých pretekov v Osrblí. Celkovo mala šiesty najlepší čas a stratu len 30 sekúnd na najrýchlejšiu Lienovú. 

“Dnes ráno som mala pocit, že mi môžu dochádzať sily. Ale ten adrenalín, ktorý v pretekoch naskočí, ma posúval dopredu.

Zabudla som na všetko. Nebála som sa o svoj osobný výkon, ale skôr som prežívala každý úsek,” povedala Kuzminová po pretekoch. 

S každým sa rozprávala 

Kuzminová sa na ME správala ako pravá šampiónka. Vyzdvihla tímovú prácu, pričom na nej mala veľký podiel aj ona. 

“Pred štartom som sa mohla porozprávať s každým jedným zo štafety, spoločná nálada bola dobrá, aby sme dokázali niečo kvalitné.

Ďakujem za možnosť, že som mohla byť súčasťou štafety. Po toľkých rokoch je to obrovská výzva a radosť, že som tu,” dodala. 

Aj keď cítila v nohách, že preteká už tretí deň, držala krok aj s ostatnými. Mnohým z nich aj nadelila niekoľko sekúnd. Príjemné bolo sledovať, ako stiahla 10-sekúndovú stratu na Ukrajinu a do cieľa svojho úseku prišli bok po boku. 

Jazdilo sa jej dobre aj vďaka pripraveným tratiam.

“Trať bola lepšia ako na stíhačke. Bolo ju cítiť pod lyžami, ale bola dobre klzká, ľadová. Museli sme dávať pozor v kopcoch a hlavne na zjazdoch,” zhodnotila. 

Mierne komplikácie robil vietor, no na strelnici sa to pod jej výkon nepodpísalo. “Dnes bola podstatná viac mentálna ako fyzická práca,” doplnila Kuzminová. 

Stíhačka na MS nie je márna 

Kuzminová priznala, že ešte nie je na úrovni bodovaných pozícii Svetového pohára.

“Chcem byť podporou, aby som išla šprint a pomohla v štafete. Aby som mohla urobiť body pre Slovensko na MS či v pohári, musím sa ešte zlepšiť,” priznala. 

Najbližšie ju čaká regenerácia a potom presun na majstrovstvá sveta do Nového Mesta na Morave. Pohráva sa s myšlienkou, či má nastúpiť aj na šprint. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Adrenalín ju posúval dopredu. Nebála som sa o svoj výkon, vraví Kuzminová