VIDEO: História sa zopakovala. Po nešťastnom súboji Kansas tŕpol

Zranenie Patricka Mahomesa, quarterbacka tímu Kansas City Chiefs.
Zranenie Patricka Mahomesa, quarterbacka tímu Kansas City Chiefs. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. jan 2023 o 05:35

Do play off NFL sa zapojili aj najlepšie tímy základnej časti.

NFL 2022 - play off

Divízne kolo AFC:

Kansas City Chiefs - Jacksonville Jaguars 27:20 (7:7, 10:3, 3:0, 7:10)

Divízne kolo NFC:

Philadelphia Eagles - New York Giants 38:7 (14:0, 14:0, 0:7, 10:0)

BRATISLAVA. V prvom útočnom drive zahral niekoľko vydarených pasov na Travisa Kelceho a napokon to bol práve tight end Kansasu City Chiefs, kto otvoril skóre súboja divízneho kola proti Jacksonvillu Jaguars.

Quarterback Patrick Mahomes ukázal, že je na play off NFL pripravený a že jeho cieľom je zisk druhého prsteňa pre víťaza slávneho Super Bowlu.

Avšak ešte v prvej štvrtine nastal moment, s ktorým nerátal ani elitný rozohrávač, ktorý v roku 2020 podpísal megazmluvu na 450 miliónov eur.

Za stavu 7:7 mu pri súboji pristúpil pravú nohu Arden Key. Mahomesov členok sa nepríjemne zvrtol a hoci sa hráč s číslom pätnásť hrdinsky snažil zostať na ihrisku, na prvý pohľad mal evidentné problémy s pohybom.

VIDEO: Zranenie quarterbacka Patricka Mahomesa

Trénerovi Andymu Reidovi nezostávalo nič iné, ako poslať do hry náhradníka Chada Henneho a dopriať Mahomesovi niekoľko minút na oddych. Celá Amerika v tej chvíli čakala na informácie o jeho zdravotnom stave.

Napokon na druhý polčas nastúpil, ale jeho výkon nebol stopercentný.

Jacksonville mal niekoľko šancí na to, aby vyrovnal či otočil skóre, no kým v základnej časti ťahal Kansas prevažne útok, teraz zabrala obrana.

Najmä vďaka nej to Chiefs zvládli. Zvíťazili 27:20 a v súboji o konferenčný titul vyzvú lepšieho z dvojice Buffalo Bills - Cincinnati Bengals.

Spomenutý duel veľmi pripomínal situáciu z play off spred dvoch rokov. Aj vtedy mal Kansas v prvom kole voľno, do zápasu s Clevelandom išiel ako veľký favorit, no Mahomes pre otras mozgu musel odstúpiť v tretej štvrtine.

Aj vtedy ho nahradil Chad Henne a aj vtedy uspel.

Tentoraz bol veľmi dôležitý jeho drive v druhej štvrtine, keď prešiel takmer celé ihrisko a ukončil ho pasovým touchdownom na Travisa Kelceho.

VIDEO: Touchdown Travisa Kelceho po pase Chada Henneho

"Je pripravený ísť na pozíciu quarterbacka za každých okolností. Nastúpil, prešiel 98 yardov a bol z toho touchdown. Práve toto bol rozdielový moment," vychválil svojho náhradníka Patrick Mahomes.

Pozíciu favorita potvrdil aj najlepší tím základnej časti konferencie NFC. Philadelphia Eagles prevalcovala New York Giants po výsledku 38:7.

Domáci tím na čele s quarterbackom Jalenom Hurtsom dominoval najmä v prvom polčase, v ktorom si vypracoval komfortný náskok o štyri touchdowny.

Dokázal sa presadzovať vzduchom, ale najmä po zemi (celkovo nabehali 268 yardov, pozn.). Running back Kenneth Gainwell ukončil zápas so 112 získanými yardami a touchdown skórovali aj Hurts s Bostonom Scottom.

V konferenčnom finále sa zverenci Nicka Sirianniho stretnú buď so San Franciscom 49ers alebo Dallasom Cowboys. Zaujímavosťou je, že keď boli Eagles naposledy v tejto fáze sezóny, tak to dotiahli k triumfu v Super Bowle LII.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»VIDEO: História sa zopakovala. Po nešťastnom súboji Kansas tŕpol