Tešil sa, že bol aspoň posledný. Nováčik má na dosah veľký úspech

Quarterback tímu San Francisco 49ers Brock Purdy.
Quarterback tímu San Francisco 49ers Brock Purdy. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|23. jan 2023 o 15:10

Šancu na víťazstvo v Super Bowle majú už len štyri mužstvá.

NFL 2022/2023 - play off

Divízne kolo AFC:

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals 10:27 (0:14, 7:3, 3:7, 0:3)

Divízne kolo NFC:

San Francisco 49ers - Dallas Cowboys 19:12 (3:0, 6:6, 0:3, 10:3)

BRATISLAVA. V súvislosti s minuloročným draftom sa jeho meno neskloňovalo. Sledoval ho doma a čakal, či jedna z 262 volieb tímov NFL nepadne na neho. 

Prvá stovka nič, druhá stovka nič... Na drafte mal posledné slovo klub San Francisco 49ers a ten napokon ukázal na quarterbacka Brocka Purdyho. Na internete sa objavilo video ako jeho najbližší neskrývali veľkú radosť.

Keďže išiel ako posledný, trošku posmešne sa mu vravelo "Pán irelevantný". Už len kurz na to, že v sezóne nastúpi v nejakom zápase bol vysoký.

Hráč z univerzity Iowa State však píše priam hollywoodsky príbeh a už len dve výhry ho delia od happy endu v podobe víťazstva v Super Bowle.

Risk im radšej nemal vyjsť

Purdy bol v tímovej hierarchii až tretím quarterbackom, no počas sezóny sa zranil Trey Lance a následne aj skúsený Jimmy Garoppolo.

Šance sa tak chopil 23-ročný quarterback a v priebehu pár týždňov sa jeho prezývka zmenila z Irelevantný na Nezdolaný. Purdy v NFL ešte neprehral a po výhre nad Dallasom 19:12 doviedol 49ers už do konferenčného finále. 

Dallas Cowboys, ktorý sa pýši statusom najhodnotnejšieho športového klubu na svete, si tak ani tento raz nemôže povedať: "Toto je náš rok."

Favoritovi bol vyrovnaným súperom, no viaceré tesné momenty sa preklopili na stranu súpera. Zoberme si napríklad situáciu z konca prvého polčasu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Tešil sa, že bol aspoň posledný. Nováčik má na dosah veľký úspech