Nestalo sa to vyše 30 rokov. V drafte NFL dominovala defenzíva

Travon Walker sa stal jednotkou draftu NFL 2022.
Travon Walker sa stal jednotkou draftu NFL 2022. (Autor: TASR/AP)
Vladimír Kurek|30. apr 2022 o 08:30

Jaguars si z prvého miesta vybrali Travona Walkera.

BRATISLAVA. V USA to bola veľmi očakávaná udalosť, ktorú sledovali milióny divákov. A ako sa predpokladalo, vôbec nič nebolo podľa predpokladov.

V minuloročnom drafte NFL bola zjavná prevaha ofenzívnych hráčov. Prvých sedem výberov išlo do ofenzívy. Tentokrát sa ukázala obrana. Prvé tri výbery boli do obrany prvýkrát od roku 1991 a celkovo až prvých päť mužstiev si vybralo obrancov.

Jaguars naozaj vsadili na fantastické atletické vlastnosti Travona Walkera, Aidan Hutchinson, rodák z Michigenu zostal v Detroite.

Z tretieho a štvrtého miesta išli corneri Stoingley Jr. a Ahamad Gardner. Ako piateho si vybrali New York Giants obrovského Kayvona Thiodeauxa.

Tento draft sa považoval za slabší v ponuke rozohrávačov a naozaj, jediný QB išiel z dvadsiateho miesta do Pittsburgu. A prekvapujúco to nebol Malik Willis, ale absolvent miestnej univerzity Kenny Pickett.

Napriek tomu bol draft nesmierne rušný a udialo sa šesť veľkých tradeov.

Hlavným motorom obchodovania a posúvania sa po boarde bola snaha získať najlepších z mladých wide reciverov. Nakoniec prvý išiel Drake London z ôsmeho miesta do Falcons a šiesty Treylon Burks z osemnásteho miesta do Titans.

Okrem toho, že išlo šesť reciverov, ďalší dvaja veteráni na tejto pozícii boli súčasťou ďalších obchodov. Ravens poslali do Cardinals „Hollywood“ Browna za prvé kolo a šokujúco aj Titans predali svoju superhviezdu AJ Browna za prvé kolo do Eagles.

Podľa očakávania nešiel v prvom kole ani jeden running back. Práve behači spolu s rozohrávačmi a thigt endmi čakajú v druhom a treťom kole na svoju príležitosť. A s nimi kopa ďalších nádejných hviezd. O všetkom si povieme nabudúce.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Nestalo sa to vyše 30 rokov. V drafte NFL dominovala defenzíva