Aj upratovačka sa pýtala, čo je s ním. Gombos po výhre v Bratislave myslí na ďalšiu métu

Norbert Gombos je aj naďalej slovenskou jednotkou.
Norbert Gombos je aj naďalej slovenskou jednotkou. (Autor: SITA)
TASR|14. nov 2016 o 08:16

Slovenský tenista ovládol prestížny domáci turnaj.

BRATISLAVA. Ziskom titulu na domácej pôde si splnil sen, no myslí už na ďalšiu métu. Slovenský tenista Norbert Gombos si chce v novej sezóne zahrať hlavnú súťaž na grandslamovom turnaji.

Víťaz bratislavského challengeru Peugeot Slovak Open by bol najradšej, keby sa mu to podarilo už v januári na Australian Open v Melbourne.

Zlom nastal v Bangkoku

"Urobím všetko pre to, aby som sa v roku 2017 prebojoval do hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji a aby sa mi darilo aj v kvalifikáciách na ďalších veľkých podujatiach ATP," uviedol.

"Mám za sebou zrejme najnáročnejšiu sezónu v doterajšej kariére. Po operácii kolena nebolo ľahké vrátiť sa späť na bývalé pozície. V auguste som bol až vo štvrtej svetovej stovke, no podarilo sa mi z toho vyhrabať."

Podľa Gombosa bolo zlomovým turnajom podujatie v thajskom Bangkoku, kde v prvom kole otočil zápas, v ktorom prehrával 3:6 a 1:4.

"Toto víťazstvo ma nakoplo. Postupne som sa dostal do hernej i psychickej pohody a začal som vyhrávať ťažké trojsetové zápasy. Prišlo semifinále v Izmire, finále v Orleans a v závere sezóny tituly v Breste a Bratislave," skonštatoval.

"Hoci challenger vo Francúzsku bol o niečo lepšie dotovaný, viac si cením triumf z NTC. Každý hráč chce vyhrať pred domácim publikom. Doma vás prídu podporiť vaši najbližší, ste viac na očiach. Aj v Breste mi niektorí diváci prejavovali sympatie, no neprežívali to tak, ako slovenskí fanúšikovia, ktorým som ziskom titulu urobil radosť."

Trénoval i Lacka či Rybárikovú

Spolupráca Gombosa s trénerom Ladislavom Simonom postupne začína prinášať výsledky.

"Konečne mám hráča, s ktorým si veľmi rozumiem nielen tenisovo, ale aj mimo kurtu. Keď sa nám nedarilo, Norbi ukázal veľmi veľký charakter. Cítil som, že mám u neho dôveru," zdôraznil.

"Prešli sme si ťažkým obdobím a boli chvíle, keď sa ma ešte aj upratovačka spýtala, čo je s nami, prečo ten forhend lieta do autu a prečo robí toľko dvojchýb. O to viac si cením, že sa nám teraz darí," zaspomínal Simon.

"Netreba mať hlavu v oblakoch, no verím, že v novej sezóne prídu ďalšie trofeje. Keď človek splní športové ciele, tak prídu aj tie ostatné, ktoré sú také tenisové benefity," dodal bývalý kouč Lukáša Lacka, Magdalény Rybárikovej či Jiřího Veselého.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Aj upratovačka sa pýtala, čo je s ním. Gombos po výhre v Bratislave myslí na ďalšiu métu