Poháňa ho fanklub. Na najväčšom domácom turnaji ostal len jeden Slovák

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: Ilustračné - TASR)
Ondrej Gajdoš|12. nov 2016 o 11:21

Slovenský daviscupový reprezentant v semifinále najväčšieho domáceho turnaja vyzve svojho ukrajinského kamaráta Sergija Stachovského.

BRATISLAVA. Posledným zástupcom nášho tenisu na najvýznamnejšom domácom turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open je Norbert Gombos.

Po piatkovom víťazstve nad Kanaďanom Vaskom Pospisilom 6:4, 6:3 je 26-ročný Bratislavčan už v semifinále.

"Veľkú zásluhu na mojich výsledkoch majú tréneri, ale aj môj fanklub, ktorý ma vytrvalo povzbudzuje v každom zápase a dáva mi energiu," vravel daviscupový reprezentant po štvrťfinálovom súboji v Aegon aréne.

Z tribúny C zaznel po každom získanom fiftíne potlesk a občas aj skandovanie Gomby, Gomby. "Prišli rodičia, starí rodičia, ujovia, tety, široká rodina. Hrať doma na obľúbenom kurte je pre mňa sviatok."

Po zápase víťazovi každý zo skupinky asi tridsiatich fanúšikov zagratuloval. Viacerí z nich pricestovali z Trstíc pri Galante.

Forma stúpa

Gombos vyradil v prvom kole krajana Jozefa Kovalíka, v druhom si poradil s nemeckým tenistom Cedrikom-Marcelom Stebem. Prvý raz sa na tomto turnaji dostal do semifinále.

Toto je najťažšia sezóna v mojej kariére. Po Bratislave už nemám v pláne žiadne turnaje, dám si dlhší oddych. Vlani som to asi prehnal, odohral som príliš veľa turnajov a možno aj preto prišlo zranenie.


Norbert Gombos, slovenský tenista

"Mám pocit, že moja forma sa zlepšuje od zápasu k zápasu," pochvaľoval si Gombos. "V súboji s Pospisilom som hral konštantne - dobre na servise a ešte lepšie na returne. Konečne som zvládol zápas v dvoch setoch a mohol som ušetriť sily."

Slovenský tenista pri dobiehaní loptičky na sieti v prvom sete za stavu 4:4 spadol na pravý bok a nechal sa ošetriť.

"Dúfam, že do sobotňajšieho semifinále ma bolesť prejde a že ma nebude obmedzovať," povedal. "V niektorých pasážach duelu s Pospisilom ma zranenie limitovalo. No dalo sa s tým hrať."

Najťažšia sezóna

Zverenec trénera Ladislava Simona začal tento rok na 138. mieste ATP, ale po zranení pravého kolena a májovej operácii sa v lete prepadol až na 347. miesto.

V septembri sa prebojoval do finále challengeru vo francúszkom Orleanse, v ďalšom mesiaci vyhral turnaj rovnakej kategórie v Breste. Teraz je na 161. mieste.

"Toto je najťažšia sezóna v mojej kariére," povzdychol si. "Po Bratislave už nemám v pláne žiadne turnaje, dám si dlhší oddych. Vlani som to asi prehnal, odohral som príliš veľa turnajov a možno aj preto prišlo zranenie," opisoval.

"Body z turnaja Slovak Open mi pomôžu zlepšiť renking, januárovú kvalifikáciu na Australian Open mám istú. Cítim, že mám na to, aby som sa dostal do stovky, možno aj na renking okolo 60. miesta. Okrem úderov však treba zvládnuť aj psychiku, usilovne na tom pracujem s mentálnym koučom."

V tréningu dostal na frak

Semifinálovým súperom Gombosa bude v sobotu asi o 15.30 Ukrajinec Sergij Stachovskij (123. v ATP).

"So Stachym sme kamaráti, často spolu trénujeme. Tento týždeň som od neho dostal na frak, prehral som 2:6," priznal rodák z Galanty.

Sergij Stachovskij.
Sergij Stachovskij. (Autor: TASR/AP)

"Ale zápas je niečo celkom iné ako tréning. Obaja dobre servujeme. Bude to o returnoch."

Ak by Gombos vyhral Slovak Open, pridal by sa k slovenským tenistom Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatému, Michalovi Mertiňákovi, Lukášovi Lackovi či Martinovi Kližanovi, ktorí tu triumfovali v minulých rokoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Poháňa ho fanklub. Na najväčšom domácom turnaji ostal len jeden Slovák