Aj hádzanárskej michalovskej Iuvente hrozí osud Good Angels

Hráčky slovenského majstra zabojujú o účasť v Lige majstrov.
Hráčky slovenského majstra zabojujú o účasť v Lige majstrov. (Autor: TASR)
TASR|7. apr 2018 o 08:40

Riaditeľ klubu hovorí o likvidačnom zákone o športe.

MICHALOVCE. Po avizovanom ukončení činnosti basketbalového A-družstva Good Angels Košice hrozí podobný osud aj hádzanárkam Iuventy Michalovce.

Myslí si to športový riaditeľ klubu Radoslav Kozlov, ktorý sa stotožňuje s vyhláseniami generálneho manažéra košického klubu Daniela Jendrichovského.

Uviedol to v rozhovore pre oficiálnu stránku michalovského klubu.

Likvidačný zákon o športe

Kozlov reagoval na situáciu v klube Good Angels Košice, ktorého generálny manažér Daniel Jendrichovský pred pár dňami vyhlásil, že A-družstvo končí svoju činnosť.

Dôvodov je viacero, jedným z najzásadnejších je Zákon o športe.

"Podobná situácia vzniká aj v Iuvente a som presvedčený, že nie len v Iuvente. Nešťastný Zákon o športe spôsobuje problémy aj nám. Samozrejme, prináša rad dobrých vecí pre štát a hráčky, ale je doslova likvidačný pre športové kluby a jeho zásluhou sa môžu profesionálne kluby ľahko dostať na amatérsku úroveň," poznamenal Radoslav Kozlov, ktorý sa stotožňuje s názorom Jendrichovského.

Problémový štatút hráča

"Problém je, že tento zákon mení štatút hráča zo samostatne zárobkovo činnej osoby (SZČO) na zamestnanca klubu, čím sa môžu zvýšiť náklady klubu na financovanie hráčok až o 40 percent. To bude mať pre viaceré profesionálne kluby likvidačné účinky," priznal.

Športový riaditeľ úspešného hádzanárskeho klubu si váži každé euro od samosprávy a sponzorov, ktoré smeruje na A-družstvo alebo mládež, "ale so smútkom priznávame, že aj Správna rada Iuventy sa zaoberá myšlienkami ako ďalej, pretože práve tých 40 percent môže chýbať k tomu, aby sme naďalej ostali profesionálnym klubom. Ešte stále však veríme, že kompetentní nájdu spôsob ako pomôcť športovým klubom," dodal Kozlov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Aj hádzanárskej michalovskej Iuvente hrozí osud Good Angels