AC si poradilo s Arsenalom nečakane hladko 4:0

Robinho z AC Miláno.
Robinho z AC Miláno. (Autor: SITA/AP)
SITA|15. feb 2012 o 20:14

Arsenal hral nečakane odovzdane, mäkko a púšťal súpera do šancí.

PETROHRAD. Futbalisti Zenitu Petrohrad zvíťazili v stredajšom prvom stretnutí osemfinále Ligy majstrov 2011/2012 na domácej pôde nad portugalským tímom Benfica Lisabon 3:2 (2:1).

Hostia sa ujali vedenia v 20. min gólom uruguajského obrancu Maxiho Pereiru, o sedem minút neskôr vyrovnal Roman Širokov aj vďaka prihrávke od slovenského reprezentačného obrancu Tomáša Hubočana. V 71. min po krásnom ekvilibristickom zvládnutí situácie skóroval striedajúci Sergej Semak.

V dramatickom závere najskôr vyrovnali hostia v 87. min zásluhou Óscara Cardoza, ale už o minútu neskôr zabezpečil lepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou pre mužstvo talianskeho trénera Luciana Spalettiho svojím druhým presným zásahom v stretnutí Širokov.

Tomuto ruskému reprezentantovi sa v aktuálnej edícii európskeho pohára č. 1 strelecky darí práve proti portugalským mužstvám, dva góly strelil aj v septembrovom víťaznom meraní síl proti FC Porto (3:1) a celkovo má v aktuálnej sezóne LM 2011/2012 na konte 5 gólov. Tomáš Hubočan odohral na ľavom kraji obrany celé stretnutie.

"Sme dolu, ale ešte sme nevypadli. Môžeme situáciu obrátiť v domácom zápase a pred našimi fanúšikmi," povedal po zápase tréner Jesus, ktorého Benfica v portugalskej lige v tejto sezóne a ani v doterajšom priebehu LM ešte neprehrala.

"Bol to nervózny zápas, ale moji hráči aj v takýchto ťažkých podmienkach ukázali kus majstrovstva. Záver, v ktorom sme odpovedali víťazným gólom na vyrovnanie ukázal, že moji hráči majú obrovské srdce. Zaslúžili sme si výhru," zhodnotil Talian, pre ktorého tím to bol v tomto roku prvý súťažný zápas.

Arsenal s hanbou

Futbalisti AC Miláno zvíťazili nad bezzubým Arsenalom Londýn 4:0. Na San Sire viedol taliansky šampión nad "Gunners" 2:0 už po prvom dejstve, dielo skazy pre hostí dokonali v druhom polčase góly Brazílčana Robinha, autora dvoch presných zásahov v súboji, resp. Švéda Zlatana Ibrahimoviča.

Zverenci trénera Massimiliana Allegriho síce stratili už v 12. minúte zraneného Clarencea Seedorfa, ale už o tri minúty skvelou strelou otvoril skóre Kevin-Prince Boateng. Tím Francúza Arsena Wengera hral nečakane odovzdane, mäkko a púšťal súpera do šancí. Jednu z nich využil v 38. minúte po Ibrahimovičovej prihrávke Robinho.

Ten istý hráč sa trafil hneď z kraja druhého dejstva, keď sa obrana hostí opäť ukázala v zlom svetle a jeho strela zapadla k pravej tyči bránky nešťastného Wojciecha Szczesneho. V 79. minúte fauloval striedajúci Švajčiar Johan Djourou v pokutovom území Ibrahimoviča a sám faulovaný útočník z penalty zvýšil na 4:0 pre 7-násobného európskeho šampióna.

Milánskemu AC v posledných ročníkoch LM v konfrontácii so zástupcami anglickej Premier League ruže nekvitli. V roku 2008 si "rosso-neri" v osemfinále vylámali zuby práve na Arsenale, v ďalších edíciách najprestížnejšej európskej klubovej súťaže im vystavili stopku Manchester United a Tottenham Hotspur. Teraz sa zdá, že v odvete na Emirates Stadium, ktorá je na programe 6. marca, budú mať veľmi uľahčenú situáciu.

ico

Výsledky prvých stretnutí osemfinále Ligy majstrov (odveta je 6. marca):

Zenit Petrohrad (Rus.) - Benfica Lisabon (Portug.) 3:2 (1:1)

Góly: 27. a 88. Širokov, 71. Semak - 20. Maxi Pereira, 87. Ó. Cardozo, rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

Zenit: Ževnov - Aňukov, Bruno Alves, Lombaerts, HUBOČAN - Denisov, Zyrjanov (46. Semak), Širokov - Kanunnikov (66. Bystrov), Fajzulin (90. Rosina) - A. Keržakov

Benfica: Artur - Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson da Conceicao - N. Matič, Witsel - Gaitán (90. Miguel Vítor), Ó. Cardozo, Bruno César (76. Nolito) - Rodrigo (30. P. Aimar)



AC Miláno - Arsenal Londýn 4:0 (2:0)

Góly: 15. Boateng, 38. a 49. Robinho, 79. Ibrahimovič (z 11 m), ŽK: Antonini, Mexes, Ambrosini - Djourou, Song, rozhodoval: Kassai (Maď.)

AC Miláno: Abbiati - Abate, Thiago Silva, Mexes, Antonini - Van Bommel, Seedorf (12. Emanuelson), Nocerino - Boateng (69. Ambrosini) - Ibrahimovič, Robinho (84. Pato)

Arsenal: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny (44. Djourou), Gibbs (66. Oxlage-Chamberlain) - Song, Rosický, Ramsey, Arteta - van Persie, Walcott (46. Henry)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»AC si poradilo s Arsenalom nečakane hladko 4:0