Zemianske Kostoľany oslavovali vo veľkom

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)
Marián Červenka|17. sep 2021 o 16:17

Okrúhle výročia a otvorenie štadióna

Stredajší sviatočný deň sa v Zemianskych Kostoľanoch niesol v duchu významnej udalosti. Dôvodov na takúto akciu mali domáci hneď viacero. „Tento rok je 690. výročie od prvej písomnej zmienky o našej obci a minulý rok sme pre zmenu zaknihovali 70. výročie založenia futbalového klubu. Keďže podmienky pre pandémiu neboli vlani priaznivé rozhodli sme sa to spojiť neskôr,“ uviedla starostka Zemianskych Kostolian Jana Školíková. Okrem toho sa podarilo miestnym činovníkom aj dobudovať a zrekonštruovať sociálnu budovu, ktorú predvčerom za účasti čestných hostí otvorili.

Ladislav Gádoši otvára spolu so starostkou Janou Školíkovou vynovený areál
Ladislav Gádoši otvára spolu so starostkou Janou Školíkovou vynovený areál (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

„Trvalo to viac ako dva roky, pretože to bola pomerne náročná úloha. Najprv sme museli pristaviť časť budovy a následne nadstaviť druhé poschodie a to i počas súťažného ročníka. Stavba bola rozdelená do troch etáp a som veľmi rád, že máme nadštandardné priestory pre Áčko a mládež,“ ozrejmil manažér klubu TJ Slovan Zemianske Kostoľany Marián Rybár. Ten stál za nápadom osloviť na otvárací zápas sedemnásobného majstra Slovenska MŠK Žilina. „Rozmýšľal som ako sa odvďačiť zainteresovaným stranám za vynaložené úsilie a využil som nadštandardné vzťahy so Šošonmi. Dohodli sme sa na 15. septembra a chcem aj touto cestou Žilinčanom poďakovať,“ podotkol Rybár. 

Marián Rybár (uprostred) prijíma gratulácie od Ľubomíra Zábojníka, Antona Laca a Ladislava Gádošiho
Marián Rybár (uprostred) prijíma gratulácie od Ľubomíra Zábojníka, Antona Laca a Ladislava Gádošiho

Po stretnutí s domácim výberom si zázemie účastníka V. ligy sever pochvaľovali aj hráči spod Dubňa. „Už na pohľad je tu príjemné prostredie. Na trávniku sa dalo v pohode kombinovať a vnútorné priestory sú fakt pekné. Ani niektoré kluby v II. lige také nemajú,“ prehlásil po jednoznačnom víťazstve hostí Vladimír Majdan.

Vladimír Majdan si so spoluhráčmi pochvaľoval najmä nové šatne
Vladimír Majdan si so spoluhráčmi pochvaľoval najmä nové šatne (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

„Pritiahnuť mužstvo Žiliny bolo adekvátne k rozsiahlosti a významu osláv v obci Zemianske Kostoľany. Obzvlášť ma teší, že klub zo ZsFZ, ktorý má dokonca mládež v ObFZ Prievidza ponúka i súperom, deťom z okolia či rodičom nadštandard nad regionálne pomery,“ neskrýval nadšenie predseda ObFZ Prievidza Anton Laco. Okrem toho si diváci mohli pozrieť predzápas medzi starými pánmi Zemianskych Kostolian a ŠK Slovan Bratislava Old boys, za ktorých naskočili mená ako Hrdlička, Pecko, Varga či Molnár. „Musím vyzdvihnúť obec na čele so starostkou, pretože takto by mala fungovať spolupráca futbalového klubu a obce. Futbalistom gratulujem k nádherným, novým priestorom a pevne verím, že Zemianske Kostoľany budú inšpiráciou aj pre ďalšie kluby v budúcnosti. V mene ZsFZ na záver blahoželám obci a klubu k okrúhlym jubileám,“ dodal predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: