Zbehy na Veľkú noc hostia „El Clásico“ VI. ligy Stred. Vyšibú si tri body od Alekšiniec?

(Zdroj: Peter Pargáč)
Peter Popelka|28. mar 2024 o 22:26

Zbehy (na foto v modrom) na jar ešte nevyhrali, Alekšince zase neprehrali.

Tradičné derby VI. ligy Stred má dejisko v Zbehoch už túto nedeľu, teda 31. marca o 15:00. Bývalý dlhoročný tréner i viacerí hráči domácich pricestujú s tímom Alekšiniec, ktoré na jeseň zvíťazili 3:1 a v tabuľke obývajú 3. priečku. Od augusta platí, že v Zbehoch sa nevyhráva, MFK však vonku prehral iba trikrát, naposledy ešte v októbri.

Na významný duel jarnej polsezóny pozývajú Ľuboš Mišuta (Zbehy) a Adam Behúl (Alekšince).

Mišuta o zimnej príprave i trojfázových tréningoch

V ďalšom kole VI. ligy Stred vyzvete Alekšince na domácom trávniku. Čo vám na jeseň chýbalo ku trom bodom?

Možno sme mali v hlavách akýsi tlak, že musíme, čo nám zväzovalo nohy, prehrávali sme súboje, to Alekšince dostalo na koňa a prvý gól ich nakopol. V druhej polovici sa hra vyrovnala, no celý zápas sme ťahali za kratší koniec.

Ako hodnotíte vstup do jarnej časti sezóny?

Na tabuľku by sa určite pozeralo lepšie, keby sme mali deväť bodov z troch úvodných zápasov, no pripísali sme si iba dva, čo nezodpovedá vývojom daných stretnutí. Takže ak mám povedať známku ako v škole, tri mínus.

Čo vravíte na zimnú prípravu? Absolvovali ste aj sústredenie?

Musím povedať, že cez zimné sústredenie sme trénovali v pomerne vysokej intenzite, tréner nám nastavil harmonogram prípravy, ktorý každý hráč splnil svedomito. Zimné sústredenie sme mali po pár rokoch, trénovali sme trojfázovo, odohrali sme divoký prípravný duel a utužili kolektív, čo bol aj cieľ.

Čo môže byť kľúčom ku víťazstvu v nedeľnom derby, kde nastúpi viacero vašich bývalých spoluhráčov?

Nielen hráči, ale aj tréner Dobiaš, týmto by som chcel pozdraviť jeho i bratov Mikulovcov, ktorí za Zbehy odohrali dlhé roky. Kľúčom k úspechu bude svedomité plnenie pokynov trénera, derby s Alekšincami bolo, je a vždy bude zápas nad všetky ostatné. Každý musí bojovať za každého, na konci dňa každého zaujíma výsledok, či gólom z polovice ihriska alebo odrazenou loptou z pol metra, musíme dať o gól viac, vtedy budeme úspešní.

Na čom Zbehy budú herne stavať v druhej polsezóne?

Hra Zbehov bola vždy nepríjemná pre súpera, jej intenzita robí súperom problémy. Cez týždeň treba koncentrovane pokračovať v našej práci, tam sa drie a maká, nedeľa je odmenou pre jedenástich za ten týždeň, treba dodržať nastolený trend a nepoľavovať, nosiť body z vonku a doma ich potvrdzovať.

Behúl: Trénujeme vo väčšom počte

V prvých troch kolách jari ste získali sedem bodov so skóre 7:1. Čo vám pomohlo k úspešnému štartu druhej polsezóny?

Myslím si, že najväčšiu rolu zohralo, že sme ako mužstvo zostali pokope, plus sme sa posilnili o skúseného hráča Roba Glendu a začali sme chodiť na tréningy vo väčšom počte (úsmev).

Ako sa vám podarilo zvíťaziť nad Zbehmi v jesennom derby? Na čo sa treba sústrediť v odvete?

Mali sme dobrý začiatok, chceli sme doma vyhrať, nikto doma nechce prehrávať... Myslím, že najväčším motivátorom bol bývalý tréner Zbehov a bratia Mikulovci, ktorí tam dlho hrávali. Sústrediť sa treba hlavne na svoj výkon a prístup k zápasu, na nič iné.

Čo vám k trom bodom chýbalo v Ludaniciach, kde sa body delili po remíze 1:1?

V Ludaniciach sme sa hrozne trápili v zakončení, v 2. polčase sme mali 4-5 šancí, ktoré lietali okolo brány, občas mi to prišlo, že tu bránu niekto posúva (smiech).

Aktuálne vám patrí 3. priečka, čo ste zlepšili v porovnaní s uplynulou sezónou, kde ste skončili ôsmi?

Asi to bude prístupom k tréningom aj zápasom. Táto súťaž je veľmi vyrovnaná a kvalitná, je tu veľa dobrých tímov aj hráčov. Dva zápasy vyhráš, si tretí, dva prehráš a si deviaty... Ale je ešte skoro hovoriť, čo sme zlepšili, máme za sebou len tri kolá jesene.

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Kde ste ju absolvovali?

Zimnú prípravu sme mali celkom vydarenú. Mali sme aj sústredenie, ale väčšinu sme strávili u nás v Alekšinciach na tréningovom ihrisku alebo na umelej tráve.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
    Nachádzate sa tu: