Veľký Kýr víta vicelídra VI. ligy Východ. Znepríjemní mu cestu za postupom?

Peter Popelka|29. mar 2023 o 14:36

Rozprávali sme sa s Tomášom Babiczom a Szabolcsom Vinczem.

Tvrdošovce minulý rok vypadli z dnešnej piatej ligy, teraz ako jediný tím v súťaži neprehrali ani raz. Cez víkend absolvujú výpravu k tabuľkovým susedom z Veľkého Kýru, ktorý je doma v aktuálnej sezóne stopercentný. V šlágri kola šiestej ligy Východ sa jedna z týchto sérií skončí.

Na atraktívny duel vás pozýva Tomáš Babicz (Veľký Kýr) a kapitán hostí Szabolcs Vincze (Tvrdošovce). Výkop stretnutia je v nedeľu o 15:30!

Babicz: Vidno deficit tréningov, tretiu priečku chceme udržať

Čo vás stálo dva body v úvode jari na pôde Komjatíc?
Bohužiaľ, ofenzívna forma mužstva. Mali sme dve-tri veľmi sľubné príležitosti, ktoré sme mali riešiť iným, efektívnejším spôsobom. Na našom mužstve je vidieť deficit tréningov. Myslím si, že sme napriek tomu sme mali herne aj výsledkovo navrch aspoň o jeden gól.

Na jeseň ste v Tvrdošovciach viedli, no vicelíder VI. ligy otočil, na čo si treba dať v odvete pozor?
Škoda, že kvôli zraneniu som daný zápas nehral, boli sme im viac než vyrovnaným súperom. Odveta bude o inom, súper adekvátne posilnil svoje rady, hlavne do útoku im pribudol z Imeľa náš kamarát a rodák z Kýru Dávid Straňák, ktorý je veľmi kvalitne ofenzívne ladený, škoda že neprišiel do nášho kádra, ale je to mladý chlapec s ambíciami. Odveta sa bude hrať v Kýri na našom malometrážnom ihrisku, kde to bude o bojovnosti a nasadení. U nás sa hrá súperom veľmi ťažko. Dúfam, že im znepríjemníme cestu za postupom.

Ako prelomiť obranu, ktorá v sezóne inkasovala len osem ráz?
Tvrdou, trpezlivou, precíznou hrou a poctivou prácou vzadu. Pevne verím, že naše esá rozvlnia sieť kvalitného súperovho brankára.

Váš tím po výkonnostnej stránke stúpa, v posledných piatich sezónach skončil na 13., 10., 6. a 5. priečke. Aktuálne je v tabuľke tretí, aké méty vyhliada na jar?
Je to tak, z roka na rok sa zlepšuje naša hra i výsledky. Pozíciu na 3. mieste by sme si radi udržali.

Čo by mal v tejto polsezóne robiť, aby svoj cieľ úspešne splnil?
Ak sa chceme udržať na tretej priečke, čo sa pravdaže chceme, nesmieme zaspať na vavrínoch. Každý súper je náročný, nikto nie je nezdolateľný. Myslím si, že ak pridáme v tréningoch a v zápasoch dáme zo seba 100%, tak by sme si bronzovú priečku mali udržať.

Vincze: Prechádzať z defenzívy do rýchlych kontier

Ako hodnotíte pôsobenie vášho tímu v Zimnej lige ZsFZ?
Bola to dobrá a zaujímavá súťaž. Väčšinu zápasov ovplyvnil vietor, ale za to nemôžeme. Výsledky sme neriešili, nakoľko sme vedeli, že sme v príprave a zápasy potrebujeme vyhrávať v súťaži.

Ste jediným nezdolaným tímom súťaže, čo stojí za úctyhodnou šnúrou 14 duelov bez prehry?
Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať. Náš tím tvoria kvalitní futbalisti, ktorí majú skúsenosti aj z vyšších líg. Naším cieľom v každom zápase je nedostať gól a v útoku sa nejaký gólik určite nájde (úsmev).

Čo vás stálo dva body pri domácej remíze s Bánovom?
Bánov sa nás dobre pripravil. Vyrovnať sa nám podarilo až v 90. minúte, takže ten bod bol doslova vydretý. Pustili sme 1. miesto Šahám, no predsa sme ostali bez prehry.

V minulej sezóne ste vypadli z vyššej súťaže a do stovky obdržaných gólov vám chýbali tri kúsky. V tej aktuálnej ste inkasovali len osem ráz. Čomu pripisujete tak výrazné zlepšenie?
Minulý rok nám vôbec nevyšiel podľa predstáv, súťaž sme ledva dohrali s počtom 11-12 hráčov... V lete prišiel nový tréner i hráči, s čím prišla aj očakávaná zmena, ihneď sme prepli na víťaznú vlnu. Plus máme kvalitného brankára, ktorý vo svojej kariére už čosi odchytal.

Cez víkend hráte vo Veľkom Kýre. Čo by mohlo platiť na súpera, ktorého ste na jeseň zdolali 2:1?
Súpera veľmi dobre poznáme, keďže niektorí z nich sú aj naši bývalí spoluhráči. Kýr má kompaktné mužstvo, ale určite budeme vychádzať z kvalitnej defenzívy a prepínať do rýchlych kontier.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: