V „Ulaku“ hrá bývalý treťoligista. Rovnaký dres oblieka už siedmu sezónu

29. mar 2023 o 13:20

Matúš Vrábel má skúsenosti aj z FC Nitra.

Futbalovú mladosť trávil v akadémii FC Nitra, ViOn-u i doraste ČFK. Je pamätníkom éry, keď sa v Močenku hrala štvrtá liga. Tretiu okúsil na Čermáni, aktuálne kope šiestu a súhru s Veľkým Zálužím si pochvaľuje. Matúš Vrábel sa pre portál ZsFZ rozhovoril o svojej misii v oblastných majstrovstvách i Afganistane, prínose trénera Gálu i postupovej sezóne v Lužiankach.

Prečo ste sa rozhodli začať s futbalom na ČFK Nitra? Akú pozíciu ste hrávali v žiackom veku?

K futbalu ma viedol od šiestich rokov môj otec, ktorému za to chcem poďakovať. Prešiel som si prípravkami FC Nitra a do 5. ročníka som nastúpil na ZŠ Fatranská, kde boli futbalové žiacke triedy Slovana Chrenová. V tom čase boli béčkom FC Nitra, kde som hral za mladších aj starších žiakov. Do dorastu som prestúpil na ČFK Nitra, kde som bol dva roky a odtiaľ som prešiel do U18 FC Nitra. Dorastenecký vek som zakončil na ViOn-e, ktorý vtedy hral najvyššiu súťaž.

Zahrali ste si na Čermáni aj za prvý tím? Navštívili ste niektorý z jeho zápasov, keď v aktuálnej sezóne obnovil aktívnu činnosť?

Na ČFK som za mužov odohral pol sezóny. V tom čase hrali tretiu ligu, v ktorej pôsobilo veľké množstvo bývalých ligistov. Na nový tím mužov ČFK som ešte pozrieť nebol, pretože domáce zápasy hrávajú v nedeľu doobeda, kedy zvyknem pripravovať nedeľný obed (úsmev).

V Močenku ste zažili štvrtú ligu, dnes prežíva obrodu a má nakročené k návratu do oblastných majstrovstiev. Sledujete výsledky FK aj dnes?

Výsledky Močenku sledujem pravidelne. Je škoda, že obec ako Močenok, v ktorej sa kedysi hrala druhá liga, sa nachádza momentálne v najnižšej súťaži. Určite patrí do vyšších súťaží.

Čo inšpirovalo váš návrat do klubu po piatich rokoch?

Bol som na misii v Afganistane a rozmýšľal som kam, ísť hrať futbal po návrate domov. Keďže som si v Močenku skúsil predtým piatu ligu a teraz pôsobili ešte o súťaž vyššie, chcel som si ju zahrať práve tu.

Ako sa vám darilo v Alekšinciach? Čo vám dalo pôsobenie v MFK?

V Alekšinciach som striedal dobré výkony s tými horšími. Toto pôsobenie mi ukázalo, že aj klub v okresnej súťaži môže pracovať v kvalitných podmienkach.

Čo vás priviedlo do štvrtoligových Krtoviec? Ako spomínate na túto polsezónu?

Krtovce vtedy postúpili do štvrtej ligy a pred sezónou im vypadol stopér. Krtovciam sa v súťaži darilo, odohral som dosť zápasov, ale nestíhal som tréningy kvôli práci. Súťaž to bola náročná a zaujímavá.

Ako sa zrodil váš transfer do Veľkého Zálužia?

Do Zálužia sa vtedy vrátil staronový tréner Maťo Gála, ktorý ma oslovil už v decembri. Tím bol v tom čase predposledný s minimom bodov, on však vedel, že „Ulak“ sa v súťaži zachráni a jeho odhodlanie ma presvedčilo. Som rád, že som vtedy na jeho ponuku prikývol a v klube som doteraz.

 „Ulak“ nepatrí k favoritom súťaže, zato z krajskej súťaže v dejinách Futbalnetu nevypadol. Čo stojí za jeho konzistentnými výkonmi?

Za výkony mužstva zodpovedá tréner a je tomu tak aj v tomto prípade – vie ho pripraviť a motivovať do každého zápasu.

Čo vám v úvodnom kole jari pomohlo zdolať Solčany, ktoré boli na jeseň istý čas lídrom súťaže?

Za výhru nad Solčanmi vďačíme kolektívnemu výkonu každého jedného hráča, ktorý bol na ihrisku a vhodným zareagovaním trénera na zmenu rozostavenia počas zápasu.

FOTO: ŠK V. Zálužie

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: