Správy

V. liga Sever ZsFZ: Jesenný majster nie je ešte stále známy, Kvašov po poslednom kole stratil špicu tabuľky

Martina Radošovská|8. nov 2018 o 15:55

Tabuľka V. ligy Sever je na špici poriadne nabitá. Kvašov, ktorý je jedným z ašpirantov na jesenného majstra, stratil v posledných kolách cenné body a s nimi aj čelo tabuľky. 

Nováčik súťaže si dvanásť kôl držal svoju neporaziteľnosť, osudným sa mu však stalo stretnutie v Uhrovci s nepriaznivým výsledkom 4:0. V poslednom kole taktiež vycestoval k ťažkému súperovi do Brvnišťa, odkiaľ si odnášal len bod (2:2). Po tomto zápase sa Kvašov delí o post bodového lídra s Uhrovcom, na druhé miesto ho však odsúva iba horšie skóre. 

„Do súťaže sme vstúpili dobre pripravení, preto sme očakávali aj dobré výsledky. Všetko vychádza z prípravy, ktorá bola na vysokej úrovni. V špicu tabuľky sme dúfali, ale že neprehráme do 13. kola, to sme nečakali, ale teší nás to. To že prišla nejaká strata bodov je normálne, ide však aj o zhodu náhod, pri ktorej sme boli zle nastavení,“ zhodnotil tréner Ľuboš Žiaček.  

Na adresu súperov z čela tabuľky tréner dodal: „Brvnište pre mňa osobne nebolo neznámym súperom, viem ako hrajú a vedeli sme, že to bude presne taký istý zápas ako v Uhrovci. Náročný, bojovný zápas, v ktorom sa jednoducho budeme musieť učiť. Keď chceme hrať o špicu, musíme sa naučiť zvládať všetky náročné zápasy.“

Pri otázke, ktoré z mužstiev predstavuje pre Kvašov kvalitného súpera, trénerov tip padol na Dolné Vestenice. „Je to taký môj osobný ašpirant, aj na základe ich herného prejavu, ktorý som mohol vidieť. V súťaži boli dlho nenápadní, v úvode sezóny si pripísali síce nejaké prehry, no teraz majú dobrú šnúru zápasov. Určite je to kvalitné mužstvo, a hneď v úvodných kolách ešte doplnili káder,“ prezradil Žiaček. 

Okrem dobrých výsledkov je Kvašov zaujímavý aj svojou cestou, počas ktorej sa malá obec z púchovského okresu prepracovala behom dvoch sezón zo VII. ligy do krajskej súťaže. V predminulej sezóne sa stali víťazmi VII. ligy, tú minulú skončili v najvyššej oblastnej súťaži na druhom mieste. Aj keď sa nestali priamym postupujúcim do V. ligy, toto privilégium si totižto vybojoval Podmanín, Kvašov dostal šancu zabojovať o postup v baráži s Dežericami z prievidzskej oblasti. „Krajská súťaž je pre Kvašov historickým úspechom, myslím si, že už pôsobenie v najvyššej oblastnej súťaži bolo pre klub úspechom,“ potvrdil tréner. 

Vyššia súťaž predstavuje aj vyššiu kvalitu, no ako dodáva tréner Žiaček,  pre väčšinu hráčov nebola V. liga neznámou. „Ja osobne, ako aj väčšina hráčov, sme s touto súťažou prišli nejakým spôsobom do styku. Pracujeme s kombináciou vlastných odchovancov s hráčmi, ktorí majú skúsenosti z vyšších súťaží. Je to pre nás nové, ale aj atraktívne prostredie, pretože v súťaži je zopár súperov z blízkeho okolia, takže divákom doprajeme derby zápasy.“  Kvašov zatiaľ hráva domáce zápasy v Dulove, pretože v obci momentálne pracujú na výstavbe ihriska, ktoré bude mať využitie nielen pre hráčov, ale aj hasičov, či deti. Podľa informácii by na jar chceli dokončiť hraciu plochu, aby ďalšiu sezónu mohli odohrať na vlastnom trávniku. 

„Tu môžem len poďakovať všetkým hráčom a celému realizačnému tímu, že dokážeme pracovať aj v náročných podmienkach, pretože v podstate hráme každý zápas vonku. Rovnako by som chcel poďakovať aj fanúšikom z Kvašova, že si nájdu cestu nielen do Dulova, ale v hojnom počte sa zídu aj na zápasoch vonku, či už to bolo v Uhrovci, či v Dolných Vesteniciach. Človek si to všíma a som rád, že majú záujem o futbal, my sa budeme snažiť im oplatiť tento záujem našou hrou,“ vyslovil slová vďaky tréner Žiaček. 

Na Kvašov čaká posledný zápas jesennej časti, ktorý pre nich bude zároveň aj špeciálnym. Čaká ich práve Podmanín, ktorý bol v minulej sezóne ich súperom v oblastnej súťaži.  Zápas je na programe 11. 11. 2018 o 13:30 v Dulove. 

Foto: archív klubu FK Spartak Kvašov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: