Prečín cestuje k vicelídrom. Zastaví Trenčianske Stankovce?

Peter Popelka|1. jún 2023 o 21:06

Futbalisti Prečínu (v zelenom) na jar prehrali len trikrát.

Trenčianske Stankovce stále majú papierovú šancu na titul, sezóna sa však neodvratne blíži ku koncu a jeden z jej posledných troch duelov odohrajú doma už túto nedeľu o 17:00. OŠK rozhodne nečaká nič ľahké - súper z Prečína bodoval v každom z úvodných siedmich kôl jari.

Na hit kola V. ligy Severozápad HUMMEL pozývajú Martin Ďuráči (Trenčianske Stankovce) a Erik Novisedlák (Prečín).

Ďuráči: Pomohla nám aj generačná obmena

Ako sa vám podarilo neprehrať už 19 kôl v rade?
Sme skúsený kolektív, hráme túto súťaž už nejaký čas a za posledné 3-4 roky sa mužstvo menilo minimálne. Samozrejme máme v tíme chalanov, ktorí majú aj ligovú minulosť a to je veľké plus.

Čo vás stálo dva body na pôde V. Uheriec, kde váš tím vyrovnával v poslednej dvadsaťminútovke?
Určite chyba, po ktorej sme dostali gól a nepremenené šance - viac šťastia v zakončení a boli by sme vyhrali. Na druhej strane treba uznať aj kvalitu súpera, pre mňa mužstvo, ktoré patrí do top štvorky súťaže.

Ako sa vám na jeseň podarilo zvíťaziť v Prečíne? Na čo si treba dať pozor v odvete?
Na ten zápas sa už dobre nepamätám, ale myslím, že v tom zápase sme mali navrch a zaslúžene sme vyhrali, aj keď nás brankár v závere podržal, kde chytil penaltu, ak sa mi to nepletie s iným zápasom, keďže je to tradičný súper.

Sezónu 2017/18 T. Stankovce zakončili na 12. priečke, odvtedy nevypadli z prvej šestky a v čase nášho rozhovoru stále živia matematickú šancu na titul. Čo stojí za touto výraznou zmenou?
To bola sezóna, ktorú si pamätám, skončila kostra tímu a prišlo k veľkej generačnej výmene. Od tej sezóny sa budoval nový tím tak, ako ho poznáme dnes, na čom má určite veľkú zásluhu tréner Ježík, ktorý tím vyskladal aj vyskautoval. A samozrejme vedenie klubu a všetci zaangažovaní v ňom, lebo nám vytvárajú perfektné podmienky, na nich netreba zabúdať.

Pomýšľate v kabíne aj na vyššiu súťaž?
Čo sa týka kabíny, bavíme sa o novej sezóne všeobecne a uvidíme, aké zmeny prídu, keďže niektorí končia z pracovných alebo študijných dôvodov, nevieme, kto ich nahradí a podobne. Otázka vyššej súťaže sa otvorí, keď bude aktuálna, tím by musel najskôr zostať pohromade, prípadne nahradiť odchádzajúcich hráčov.

Novisedlák: Chceme tri body

Na jeseň ste doma prehrali dvakrát, na jar dokonca len raz. Čo vám pomáha k solídnym výkonom na domácej pôde?
V súťaži, kde pôsobíme, platí „môj dom, môj hrad“ a k tomu sa väčšinou podarí aj nastúpiť v silnejšej zostave. Občas cestujeme von v oklieštenom zložení, čo sa prejaví na výsledkoch.

Vonku ste na jar naopak len raz vyhrali. Čo u súperov treba robiť lepšie?
Kľúčová je efektivita pri premieňaní šancí.

Čo vás stálo postup do 4. kola Slovnaft Cupu, keď ste treťoligistom z Bánovej podľahli tesne 0:1?
Bol to náročný zápas so smutným koncom pre nás, skúsené mužstvo si umne postrážilo jednogólový náskok.

Rovnakým výsledkom u vás zvíťazili aj Trenčianske Stankovce, ktoré sú vaším najbližším súperom. Ako im porážku oplatiť v odvete?
Ideálne siahnuť na tri body, s tým ideme do každého zápasu, no nie vždy sa to podarí. Vzájomné zápasy sú vyrovnané a rozhodujú detaily.

Aké sú tabuľkové ciele tímu v budúcej sezóne?
Ešte je priskoro hovoriť o novej sezóne. Čaká nás záver a chcem obstáť čo najlepšie. V ďalšej sezóne záleží na tom, či ostane partia spolu, pripadne sa ešte doplní.

FOTO: Timotej Klenovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: