Správy

Nováčikovi V. ligy Juhovýchod vystrieľal top štvorku. V majstrovstvách regiónu hral krajného obrancu

Matej Fuska si cenu za najlepšieho strelca V. ligy JV v súťažnom ročníku 2023/24 prevzal z rúk vedúceho sekretára ZsFZ p. Ľubomíra Zábojníka.
Matej Fuska si cenu za najlepšieho strelca V. ligy JV v súťažnom ročníku 2023/24 prevzal z rúk vedúceho sekretára ZsFZ p. Ľubomíra Zábojníka. (Autor: ZsFZ)
Peter Popelka|15. júl 2024 o 21:20

Hráč s prezývkou „Gule“ má na konte Futbalnetu cez dve stovky gólov.

Matej Fuska je v okolí futbalovej Nitry známym menom. Pod Zoborom si zahral v prvej lige dorastu, po návrate do Zbehov exceloval v devätnástke i áčku, kde pôsobil aj pod otcovým vedením. Titul v dnešnej VI. lige Stred dobyl s exligistom na lavičke Jánom Štajerom a zázraky na počkanie spolu predvádzajú aj v Bábe. Historicky najlepšie umiestnenie (4. priečka V. ligy Juhovýchod) vystrieľal Matej „Čikariom“ 28 presnými zásahmi. Top kanonier súťaže nedávno odpovedal na otázky v našom rozhovore.

S trénerom Jánom Štajerom ste o súťaž nižšie brali titul ako hráč Alekšiniec, čo vravíte na obnovenú spoluprácu v uplynulej sezóne? 

So Štajerom sme mali dobrý vzťah, stále sme boli viacmenej v kontakte aj po odchode z Alekšiniec. Keď išiel trénovať Báb, ozval sa mi, či by som si nechcel zopakovať niečo ako v Alekšinciach – trofej pre najlepšieho strelca a dobré umiestnenie v tabuľke. Všetko sa splnilo, v MFK som pod jeho vedením bol najlepším strelcom a takisto aj v Bábe.

V poradí strelcov Bábu ste jednoznačne prvý, z čoho ste ako útočník vpredu najviac ťažili? 

Vyšla mi hlavne druhá polovica sezóny, keď sa mi podarilo streliť viac gólov než na jeseň. Všetko je to hlavne spolupráca spoluhráčov, všetci ťahali za jeden povraz, pripravovali mi šance a väčšinou sa mi ich darilo premieňať.

Do „Bábcelony“ ste prišli z Paty, kde ste okúsili regionálne majstrovstvá. Na akej pozícii ste pôsobili tu? Hrali ste aj inde než v útoku?

V Pate som hral krajného obrancu (smiech). V útoku som tu odohral maximálne dva zápasy.

Ako by ste opísali svoj štýl hry? Vyhovujú vám kombinačné akcie a osobné súboje, alebo ste skôr typickým zakončovateľom?

Ja do súbojov nejdem, som skôr taký špekulant (smiech), hľadám možnosť niečo s loptou spraviť v priestore a zakončiť.

Štvrtá priečka v premiérovej sezóne je skvelým výsledkom, napredovať sa však dá stále. Kde vidíte herné rezervy tímu a priestor ku zlepšeniu do ďalšej sezóny? 

Na nováčika súťaže sme sa umiestnili super, možno by to niekto nečakal, ale ukázalo sa, že hrať sa dá so všetkými... Nejaké zápasy sme si pokazili sami, takže si myslím, že by sme mali aj vyššie umiestnenie. Zlepšiť by sme mohli možno kombináciu na kraji, ale inak by bolo fajn hrať rovnakým štýlom aj v ďalšom ročníku.

Ako hodnotíte remízové duely s lídrami zo Šoporne a Branču?

Myslím si, že so Šoporňou to bol dobrý a kvalitný zápas, remíza je podľa mňa spravodlivá. Mrzí ma nepremenená penalta, možno by sa ten zápas vyvíjal úplne inak, ale taký je futbal. S Brančom sme podľa mňa mali navrch a pokojne sa tam dalo aj vyhrať, ale bolo to viacmenej derby a derby nemá víťaza, takže sme brali aj bod, čo nám pomohlo ku 4. miestu.

Vicemajstra a ďalšieho novica z Kostolných Kračian ste na jar zdolali 3:1, k čomu prispeli aj vaše dva góly. Čo bolo kľúčom k triumfu v tomto stretnutí?

Vedeli sme, aký štýl hry majú a tiež to, že musíme uspieť, ak sa chceme pohnúť vyššie, čo sa nám aj podarilo. Celé mužstvo sa zomklo a hralo tak, ako by malo… Pripravili mi šance na góly, ktoré som premenil, za čo som rád.

Uvidíme vás v drese „Čikariov“, ako znie jedna z prezývok klubu, aj v ďalšom ročníku?

Áno, hoci niektoré zápasy, žiaľ, nebudem stíhať kvôli pracovným záležitostiam. Bol by som rád, ak by mi vyšla taká sezóna ako teraz, nech to funguje v celom mužstve a posunieme sa v tabuľke zas hore.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: