Majú ligový trávnik

(Zdroj: Roman Guliš, Autor: Kitty Nemesová)
Marián Červenka|19. aug 2021 o 13:46

Futbalisti Imeľa sa dočkali a konečne sa predstavili na vlastnom štadióne

Futbalisti TJ Imeľ privítali v sobotu v rámci 2. kola III.ligy už na vlastnom novučičkom trávniku víťazný tím z vlaňajšieho ročníka Spartak Myjava. Bol to historicky prvý zápas Imeľčanov na vlastnom trávniku v III.lige, nakoľko v predchádzajúcom neúplnom ročníku, museli hrať svoje domáce majstrovské zápasy v susedných Nesvadoch. Zápasu predchádzalo slávnostné otvorenie nového ihriska a zúčastnil sa ho aj predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši, ktorý spolu so starostom obce Františkom Tyukosom, prestrihol pásku. „Na amatérskej úrovni nie je úplne bežné, že kluby sa môžu pochváliť kvalitnou hracou plochou. Som rád, že v západokraji je čoraz viac útulných stánkov. V Imeli odviedli funkcionári naozaj obrovský kus práce a neostáva mi nič iné, ako zložiť všetkým zainteresovaným absolutórium,“ povedal pri slávnostnom akte predseda ZsFZ Ladislav Gádoši.

(Zdroj: Roman Guliš, Autor: Kitty Nemesová)

„V podstate ide o komplexnú rekonštrukciu nášho štadióna. Práce sa začali ešte na jar roku 2020 odfrézovaním starého trávnika, muselo sa však prestať kvôli pandémii. Pokračovalo sa na jeseň, vybudovaním a inštaláciou závlahového systému, graderovaním povrchu, následne navozením a zapracovaním piesku do pôdy. K samotnému výsevu trávnika došlo až na jar tohto roka a po troch mesiacoch sme teraz prvýkrát mohli na ňom odohrať náš prvý majstrovský zápas v tretej lige,“ objasnil predseda klubu Michal Bacigál. Počas dlhej prestávky prebehla na štadióne v Imeli aj kompletná rekonštrukcia strechy tribúny, renovácia spoločenskej miestnosti - klubovne. Na udržiavanie trávnika si klub zaobstaral novú vretenovú kosačku. 
Imeľčania boli vo vlaňajšej neúplnej sezóne, poznačenej pandémiu, nováčikom III.ligy a skutočnosť, že domáce zápasy nemohli hrávať v domácom prostredí, bola pre nich značným hendikepom.

Nový trávnik si vyskúšal i niekdajší reprezentant a ligový hráč Tomáš Kóňa
Nový trávnik si vyskúšal i niekdajší reprezentant a ligový hráč Tomáš Kóňa (Zdroj: Roman Guliš, Autor: Kitty Nemesová)

„Vďaka patrí každému, kto sa zúčastnil rekonštrukcie na našom štadióne. Je za tým veľa práce, ale ako je vidno, oplatilo sa. Máme krásny domáci stánok hodný tretej ligy. Vďaka patrí aj klubom ŠK Nesvady a Dynamo Bajč, ktoré nám počas prác umožnili hrať či trénovať na svojich ihriskách,“ povedal na záver Michal Bacigál. Ku slávnostnej atmosfére napokon prispeli aj domáci futbalisti, keď dokázali s favoritom remizovať 1:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: